مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

760
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مونت موریلونیت (MMT) بر مشخصه های ساختاری، نوری و حرارتی فیلم نانوکامپوزیتی نشاسته سیب زمینی تولید شده در ایران

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 105

چکیده

 در این تحقیق با استفاده از روش قالب ریزی, فیلم های نانوبیو کامپوزیتی نشاسته سیب زمینی نرم شده با گلیسرول حاوی چهار سطح نانورس مونت موریلونیت (0, 1, 3 و 5% وزنی- وزنی نشاسته) تولید شدند. نتایج آزمون گرماسنجی پویشی تفاضلی (DSC), افزایش دماهای ذوب و انتقال شیشه ای و بهبود خواص حرارتی نانوبیو کامپوزیت در اثر افزودن نانورس را نشان داد. حضور 5 درصد نانورس در فیلم نشاسته سبب افزایش دمای انتقال شیشه ای و ذوب از 185.6 و 282.9oC فیلم PS به ترتیب به 203.5 و 304.6oC شده است. آزمون طیف سنجی UV-Vis, برای مطالعه اثر حفاظتی فیلم های نانوبیوکامپوزیتی PS-MMT در مقابل پرتو های نور فرابنفش و مرئی مورد استفاده قرار گرفت. افزودن 5 درصد نانورس اثر معنی داری بر پارامترهای رنگی (L*, b* و a*), اختلاف رنگ کلی (DE) و اندیس سفیدی نداشت اما اندیس زردی را به طور معنی داری کاهش داد. با افزایش غلظت MMT در ساختار فیلم به 5 درصد, تغییر معناداری در میزان عبور پرتوهای نور مرئی و کدورت مشاهده نگردید اما میزان عبور پرتوهای فرابنفش نواحی UV-C, UV-B و UV-A به ترتیب بیش از 82, 38 و 11 درصد کاهش یافتند. بررسی ساختار شیمیایی, خواص توپوگرافی, زبری و فازی فیلم های نانوبیو کامپوزیتی توسط آزمون های طیف سنجی فروسرخ (FT-IR) و میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) به ترتیب وجود پیوندهای هیدروژنی بین اجزاء تشکیل دهنده فیلم و پخش یکنواخت نانوصفحات رس در ماتریس نشاسته را نشان داد. از تصاویر توپوگرافی AFM برای مطالعه مورفولوژی و زبری سطحی استفاده شد. فیلم PS دارای سطحی صاف و حداقل پارمترهای زبری بود. حضور 5 درصد نانورس سبب افزایش متوسط زبری (Ra) و انحراف معیار پروفیل ارزیابی شده (Rq) فیلم نشاسته خالص نرم شده از 32.4 و 39.9 نانومتر به ترتیب به 119 و 147 نانومتر گردید. تصاویر فازی AFM توزیع یکنواخت نانورس در ماتریس نشاسته را تایید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اولیایی، سیدامیر، مویدی، علی اکبر، و قنبرزاده، بابک. (1396). اثر مونت موریلونیت (MMT) بر مشخصه های ساختاری, نوری و حرارتی فیلم نانوکامپوزیتی نشاسته سیب زمینی تولید شده در ایران. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 4(15 )، 89-105. SID. https://sid.ir/paper/258723/fa

    Vancouver: کپی

    اولیایی سیدامیر، مویدی علی اکبر، قنبرزاده بابک. اثر مونت موریلونیت (MMT) بر مشخصه های ساختاری, نوری و حرارتی فیلم نانوکامپوزیتی نشاسته سیب زمینی تولید شده در ایران. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1396؛4(15 ):89-105. Available from: https://sid.ir/paper/258723/fa

    IEEE: کپی

    سیدامیر اولیایی، علی اکبر مویدی، و بابک قنبرزاده، “اثر مونت موریلونیت (MMT) بر مشخصه های ساختاری, نوری و حرارتی فیلم نانوکامپوزیتی نشاسته سیب زمینی تولید شده در ایران،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 4، no. 15 ، pp. 89–105، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258723/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button