مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اهمیت و جایگاه طعام از منظر قرآن کریم

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 28

چکیده

 سابقه و هدف: تغذیه یکی از مقولاتی است که در بسیاری از مکاتب طبی, سرفصلی خاص برای آن باز شده است. ارتباط بین غذا با روح, از مسائلی است که در جهان بینی توحیدی و عمدتا در مکتب اسلام به آن اشاره شده است. هدف از این مطالعه تبیین جایگاه و اهمیت غذا از منظر قرآن کریم است که از این رهگذر, توجه بیشتری به موضوع تغذیه معطوف گردد.مواد و روش ها: با مراجعه به نسخ دیجیتال قرآن کریم و تفاسیر مرتبط و جستجوی واژ ه های مرتبط با تغذیه از جمله طعام, شراب, اکل و مشتقات آن, آیات مربوط جستجو شده و بر اساس ارتباط موضوعی و نظرات مفسرین, جمع بندی شدند. یافته ها: در قرآن کریم درمجموع 48 بار از واژه طعام و مشتقات آن, 107 بار از واژه اکل و مشتقات آن و 39 بار از واژه شراب یاد شده که در بین آیات مرتبط با طعام, 6 بار به اصل کلی حلال بودن غذاها به صورت مستقیم اشاره شده و در بین تفاسیر مختلف اهمیت تغذیه جسم بر روح مورد تاکید قرار گرفته است. نتیجه گیری: به زعم بسیاری از متفکرین و مفسرین, موضوع طعام فراتر از جنبه های مادی آن است و مقولاتی همچون سلامت روح از طریق کسب رزق حلال, علم اندوزی و تفکر در آفرینش انسان و غذا, تدبر در چگونگی شکل گیری غذا و تغییر و تحول آن در بدن انسان, همچنین استفاده از منابع غذایی طبیعی را می توان از ابعاد, اهمیت و جایگاه طعام تلقی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، مهدی، و شیرافکن، هدی. (1393). اهمیت و جایگاه طعام از منظر قرآن کریم. اسلام و سلامت، 1(1 )، 24-28. SID. https://sid.ir/paper/258974/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی مهدی، شیرافکن هدی. اهمیت و جایگاه طعام از منظر قرآن کریم. اسلام و سلامت[Internet]. 1393؛1(1 ):24-28. Available from: https://sid.ir/paper/258974/fa

    IEEE: کپی

    مهدی یوسفی، و هدی شیرافکن، “اهمیت و جایگاه طعام از منظر قرآن کریم،” اسلام و سلامت، vol. 1، no. 1 ، pp. 24–28، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258974/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button