Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

985
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه در آبمیوه فروشی های شهرستان شاهرود و ارتباط آن با دانش ایمنی مواد غذایی و عملکرد فروشندگان در سال 94-1393: مطالعه موردی

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 196

چکیده

 سابقه و هدف: آبمیوه ها نوشیدنی هایی با ارزش تغذیه ای فراوان, سرشار از آنتی اکسیدان ها, ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشند, و به دلیل خواص درمانی خود به طور گسترده مصرف می شوند. هدف از این مطالعه, بررسی کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه در شهرستان شاهرود بود.مواد و روش ها: این مطالعه در بهار و تابستان سال های 94-1393 بر روی آبمیوه های موجود در شهرستان شاهرود به روش توصیفی- مقطعی انجام گرفته است. از پرسشنامه خود اظهاری مواد غذایی وزارت بهداشت و درمان با اعمال برخی اصلاحات (بر حسب نیاز) جهت تعیین کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه و ارتباط آن بین دانش ایمنی مواد غذایی و اقدامات فروشندگان استفاد گردید. در این مطالعه همه واحدها (9 واحد) جزء جامعه پژوهش در نظر گرفته شدند و به صورت مراجعه حضوری و تکمیل پرسشنامه انجام شد. به منظور تعیین کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه ها, نمونه برداری از اماکن آبمیوه فروشی صورت گرفت. نمونه ها از نظر وجود استافیلوکوکوس, اشریشیاکلی, کلیفرم کل, شمارش مخمر و کپک به روش استاندارد آنالیز شدند. نتایج بدست آمده با استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مقایسه گردید. سپس داده های مورد نظر پس از جمع آوری وارد نرم افزار Excel و spss گردید.یافته ها: حدود 16.12 درصد از نمونه های مورد مطالعه آلوده به استافیلوکوکوس, 22.58 درصد از نمونه آلوده به اشریشیاکلی,  12.9درصد از نمونه آلوده به کلیفرم کل, 38.7 درصد از نمونه آلوده به مخمر و 9.67 درصد از نمونه آلوده به کپک بوده اند. همچنین ارتباط معنی داری بین پارامترهایی مانند میزان سواد (تحصیلات) فروشندگان, میزان فروش, نظافت محل, بهداشت یخچال, بهداشت فردی, بهداشت موادغذایی, بهسازی محیط وجود داشت (P≤0.001).نتیجه گیری: نتایج نشان داد که همه پارامترهای بیولوژیکی بالاتر از سطح استاندارد قرار داشته, که ناشی از عدم رعایت اصول و موازین بهداشت فردی, بهداشت مواد غذایی و بهسازی محیط این اماکن می باشد. بنابراین نیازمند مدیریت و نظارت و آموزش هدفمند ایمنی مواد غذایی برای جلوگیری از آلودگی ناشی از مواد غذایی با عوامل بیماری زا می باشد, و تاکید بیشتری بر رعایت آیین نامه ماده 13 می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ملایی توانی، سکینه، دهقانی فرد، عماد، مهرعلی، عزیز، شریفی عرب، غلامعلی، و ده منش، آلاله. (1396). بررسی کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه در آبمیوه فروشی های شهرستان شاهرود و ارتباط آن با دانش ایمنی مواد غذایی و عملکرد فروشندگان در سال 94-1393: مطالعه موردی. مهندسی بهداشت محیط، 4(3)، 185-196. SID. https://sid.ir/paper/259238/fa

    Vancouver: کپی

    ملایی توانی سکینه، دهقانی فرد عماد، مهرعلی عزیز، شریفی عرب غلامعلی، ده منش آلاله. بررسی کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه در آبمیوه فروشی های شهرستان شاهرود و ارتباط آن با دانش ایمنی مواد غذایی و عملکرد فروشندگان در سال 94-1393: مطالعه موردی. مهندسی بهداشت محیط[Internet]. 1396؛4(3):185-196. Available from: https://sid.ir/paper/259238/fa

    IEEE: کپی

    سکینه ملایی توانی، عماد دهقانی فرد، عزیز مهرعلی، غلامعلی شریفی عرب، و آلاله ده منش، “بررسی کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه در آبمیوه فروشی های شهرستان شاهرود و ارتباط آن با دانش ایمنی مواد غذایی و عملکرد فروشندگان در سال 94-1393: مطالعه موردی،” مهندسی بهداشت محیط، vol. 4، no. 3، pp. 185–196، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/259238/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا