مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,250
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خطرپذیری نیترات در اندام های خوراکی برخی محصولات کشاورزی استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

کلیدواژه

خیار (Cucumis sativus)Q1
سیب زمینی (Solanum tuberosum)Q1

چکیده

 نیترات (NO3-) به عنوان یک منبع غذایی برای رشد گیاهان ضروری است اما مقادیر زیاد آن در رژیم غذایی انسان با امکان ابتلا به بیماری های جدی مانند سرطان های گوارشی و متهموگلوبینمیا در نوزادان در ارتباط است. سبزیجات منبع اصلی نیترات هستند به طوری که 80 درصد متوسط جذب روزانه نیترات را تشکیل می دهند و یکی از دلایل اصلی وجود نیترات مازاد در سبزیجات, مصرف بیش از اندازه کودهای نیتروژنی و استمرار در مصرف نامتعادل کودهای شیمیایی نیتروژن است. با توجه به نگرانی های جدی درباره امکان آلودگی محصولات کشاورزی مختلف به نیترات, این مطالعه با هدف بررسی انباشتگی نیترات در اندام خوراکی تعدادی از محصولات کشاورزی غالب شهرستان های استان اصفهان و مقایسه آن با حد بحرانی غلظت نیترات در این محصولات انجام شد. محصولات کشاورزی غالب استان شامل سیب زمینی (Solanum tuberosum) محصول پرمصرف غذایی و خیار (Cucumis sativus) محصول پرمصرف خام خواری که در فصل سرد سال امکان انباشتگی نیترات محتمل تر است, از گلخانه ها و مزارع کشاورزان پیشرو جمع آوری شد. سپس نمونه مرکب تهیه و غلظت نیترات نمونه ها با استفاده از روش دی آزو تعیین شد. براساس سرانه مصرف این محصولات توسط ساکنین استان اصفهان, نقشه پهنه بندی خطرپذیری نیترات برای گروه سنی کودکان و بزرگسالان ترسیم شد. نتایج نشان داد میانگین غلظت نیترات در خیار و سیب زمینی در تمام شهرستان های مورد بررسی کم تر از حد مجاز نیترات بود. نقشه های پهنه بندی خطرپذیری نیترات در استان اصفهان نشان داد که در تمام مناطق این نسبت کمتر از 1 (بیشینه 051/0 و 02/0 به ترتیب برای سیب زمینی و خیار) بود, لذا از لحاظ نیترات اندام های خوراکی کیفیت سلامت محصولات کشاورزی مورد مطالعه در شرایط مطلوب قرار داشت. با این حال پایش مستمر محصولات کشاورزی جهت اطمینان از کیفیت سلامت آن ضروری است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هفت برادران، شیرین، ملکوتی، محمدجعفر، و خوش گفتارمنش، امیرحسین. (1397). بررسی خطرپذیری نیترات در اندام های خوراکی برخی محصولات کشاورزی استان اصفهان. تحقیقات کاربردی خاک، 6(1 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/261856/fa

    Vancouver: کپی

    هفت برادران شیرین، ملکوتی محمدجعفر، خوش گفتارمنش امیرحسین. بررسی خطرپذیری نیترات در اندام های خوراکی برخی محصولات کشاورزی استان اصفهان. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1397؛6(1 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/261856/fa

    IEEE: کپی

    شیرین هفت برادران، محمدجعفر ملکوتی، و امیرحسین خوش گفتارمنش، “بررسی خطرپذیری نیترات در اندام های خوراکی برخی محصولات کشاورزی استان اصفهان،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 6، no. 1 ، pp. 1–12، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button