مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسید سالیسیلیک بر ترکیب عناصر غذایی برگ در انگور رقم بیدانه سفید در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 130

چکیده

 شوری خاک از جدی ترین تهدید های محیطی برای بقاء گیاهان محسوب می گردد. برخی از تنظیم کننده های رشد مانند اسید سالیسیلیک باعث ایجاد مقاومت در گیاهان نسبت به تنش های محیطی مانند گرما, سرما, خشکی و شوری می شود. به منظور بررسی تاثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های رشدی و جذب عناصر در رقم انگور بیدانه سفید تحت شرایط تنش شوری, آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی انجام گرفت. قلمه های ریشه دار شده این رقم با پنج سطح شوری (همراه آب آبیاری) صفر (شاهد), 25, 50, 75 و 100 میلی مولار کلرید سدیم و چهار سطح اسید سالیسیلیک (محلول پاشی برگساره ای) صفر (شاهد), 100, 200 و 300 میلی گرم در لیتر تیمار گردیدند. با افزایش سطح شوری, وزن تر و خشک ریشه و شاخساره کاهش یافت. در سطح شوری 100 میلی مولار با کاربرد اسید سالیسیلیک (300 میلی گرم در لیتر) وزن خشک ریشه و شاخساره به ترتیب 76/65 و 9/75 درصد کاهش در مقایسه با شاهد نشان داد. همچنین در این سطح شوری, غلظت یون های نیترات, 57 درصد, پتاسیم, 73 درصد, کلسیم, 4/62 درصد, منیزیم, 43 درصد, آهن, 54 درصد و میزان روی برگ, 75 درصد در مقایسه با شاهد (بدون تیمار اسید سالیسیلیک) کاهش نشان دادند. در سطح شوری 100 میلی مولار, بدون کاربرد اسید سالیسیلیک, میزان سدیم و کلر برگ به ترتیب 100 و 77/20 برابر در مقایسه با شاهد افزایش یافت. با کاربرد اسید سالیسیلیک میزان تجمع یون های سدیم و کلر در برگ کاهش یافتند. این پژوهش, نشان داد که در شرایط تنش شوری, کاربرد اسید سالیسیلیک می تواند بعضی از اثرات منفی ناشی از تنش شوری را (به ویژه در غلظت های کمتر از 50 میلی مولار) در این رقم انگور تعدیل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، جعفر. (1397). تاثیر اسید سالیسیلیک بر ترکیب عناصر غذایی برگ در انگور رقم بیدانه سفید در شرایط تنش شوری. تحقیقات کاربردی خاک، 6(2 )، 119-130. SID. https://sid.ir/paper/261934/fa

    Vancouver: کپی

    امیری جعفر. تاثیر اسید سالیسیلیک بر ترکیب عناصر غذایی برگ در انگور رقم بیدانه سفید در شرایط تنش شوری. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1397؛6(2 ):119-130. Available from: https://sid.ir/paper/261934/fa

    IEEE: کپی

    جعفر امیری، “تاثیر اسید سالیسیلیک بر ترکیب عناصر غذایی برگ در انگور رقم بیدانه سفید در شرایط تنش شوری،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 6، no. 2 ، pp. 119–130، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261934/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button