مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و مقاومت به شوری در درمنه کوهی (Artemisia aucheri) با H2O2 –پرایمینگ

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 47

چکیده

 مطالعات اخیر, پرایمینگ بذر با H2O2 را به عنوان روشی موثر برای تخفیف تنش های غیرزیستی در گیاهان معرفی کرده اند. در تحقیق حاضر که در دانشکده علوم داشگاه شهرکرد انجام گرفت, بذرهای گیاه دارویی درمنه کوهی (Artemisia aucheri) با H2O2  (صفر, 10, 50, 90 و 140 میکرومولار) پرایم شدند و به مدت یک ماه تحت تنش شوری (0 و 150 میلی مولار کلرید سدیم) کشت شدند. نتایج نشان گر کاهش غلظتH2O2 و مالون دی آلدهید در اثر این پرایمینگ بود که منجر به کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در سطح سلول شد. علاوه بر این, پرایمینگ بذر H2O2 (به ویژه در 90 میکرومولار) باعث افزایش بیوماس, محتوای آب کل, غلظت کلروفیل کل و کاروتنوییدها, محتوای فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی در این گونه تحت هر دو شرایط عادی و تنش شوری گردید. بیشترین فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, فعالیت پاکروبی رادیکال های هیدروکسیل و سوپراکسید در گیاهان درمنه کوهی که بذر آن ها با 90 میکرومولار پراکسید هیدروژن پرایم شده بود, مشاهده شد. در حالی که فعالیت آسکوربات پراکسیداز در گیاهانی که بذر آن ها با 140 میکرومولار پرایم شده بودند, به حداکثر رسید. نتایج نشان دادند که پرایمینگ باH2O2 می تواند با تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیک و متابولیسمی مانند فتوسنتز, پاکروبی انواع اکسیژن فعال و سمیت زدایی باعث افزایش مقاومت به شوری در گیاهان درمنه کوهی و در نتیجه بهبود رشد و نمو در این گونه شود. علاوه براین, پرایمینگ با 90) H2O2 میکرومولار) فعالیت آنتی اکسیدانی و قدرت احیاکنندگی در درمنه کوهی را افزایش داد که می تواند نشان گر افزایش خواص دارویی این گیاه باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمیان، فروزان، و روشندل، پرتو. (1395). افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و مقاومت به شوری در درمنه کوهی (Artemisia aucheri) با H2O2 –پرایمینگ. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 6(2 )، 31-47. SID. https://sid.ir/paper/263130/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمیان فروزان، روشندل پرتو. افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و مقاومت به شوری در درمنه کوهی (Artemisia aucheri) با H2O2 –پرایمینگ. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1395؛6(2 ):31-47. Available from: https://sid.ir/paper/263130/fa

    IEEE: کپی

    فروزان عظیمیان، و پرتو روشندل، “افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی و مقاومت به شوری در درمنه کوهی (Artemisia aucheri) با H2O2 –پرایمینگ،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 6، no. 2 ، pp. 31–47، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263130/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button