مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اکوتیپ های مختلف زعفران از نظر عملکرد و اجزای عملکرد با استفاده از وزن های مختلف پیاز مادری

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 64

چکیده

 تعدادی اکوتیپ مختلف زعفران (مشهد, تربت جام, تربت حیدریه, گناباد, بیرجند, قاین) از نظر عملکرد و اجزای عملکرد با استفاده از وزن های مختلف پیاز مادری (6, 8, 10 و 12 گرم) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ارومیه طی سال زراعی 1392 ارزیابی شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به مرحله اجرا گذاشته شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اختلاف معنی داری بین اکوتیپ های زعفران و وزن های مختلف پیاز مادری از لحاظ کلیه صفات زراعی مورد مطالعه وجود دارد ولی اثر متقابل اکوتیپ با وزن پیاز برای بیشتر صفات زراعی معنی دار نبود. بر اساس مقایسه میانگین صفات, اکوتیپ های تربت حیدریه و مشهد و اکوتیپ های قاین و گناباد به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد را در شرایط آب و هوایی ارومیه داشتند. از طرفی مشخص شد که با افزایش وزن پیاز مادری عملکرد و اجزای عملکرد زعفران به مراتب بهبود می یابد و این امر نه تنها عملکرد زعفران را در سال اول افزایش می دهد بلکه تاثیر مثبتی بر عملکرد و اجزای عملکرد زعفران در سال های آینده می گذارد. بین عملکرد زعفران و کلیه اجزای آن همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. نتایج رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که صفات وزن خشک کلاله, طول کلاله, وزن تر گل, وزن خشک برگ و طول برگ از مهمترین اجزای عملکرد زعفران می باشند. در نهایت می توان نتیجه گرفت که وزن پیاز مادری نقش بسیار مهمی بر عملکرد زعفران دارد. از طرفی به نظر می رسد که برای کشت زعفران در یک منطقه جدید توجه به شرایط آب و هوایی مناطقی که اکوتیپ های زعفران از آن مناطق انتخاب می شوند, ضروری است. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیات، مهدی، امیرنیا، رضا، تاجبخش، مهدی، و رمضانی، مهدی. (1395). ارزیابی اکوتیپ های مختلف زعفران از نظر عملکرد و اجزای عملکرد با استفاده از وزن های مختلف پیاز مادری. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 6(1 )، 53-64. SID. https://sid.ir/paper/263134/fa

    Vancouver: کپی

    بیات مهدی، امیرنیا رضا، تاجبخش مهدی، رمضانی مهدی. ارزیابی اکوتیپ های مختلف زعفران از نظر عملکرد و اجزای عملکرد با استفاده از وزن های مختلف پیاز مادری. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1395؛6(1 ):53-64. Available from: https://sid.ir/paper/263134/fa

    IEEE: کپی

    مهدی بیات، رضا امیرنیا، مهدی تاجبخش، و مهدی رمضانی، “ارزیابی اکوتیپ های مختلف زعفران از نظر عملکرد و اجزای عملکرد با استفاده از وزن های مختلف پیاز مادری،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 6، no. 1 ، pp. 53–64، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263134/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button