Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

718
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر هیدروپرایمینگ و پیری بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بیوشیمیایی بذر لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris) تحت تیمار شوری

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 55

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی اثر هیدروپرایمینگ و پیری بذر بر ویژگی های جوانه زنی و آنزیمی بذر لوبیا چیتی تحت تاثیر شوری به صورت فاکتوریل, در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در سال 1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو گروه بذر, طبیعی و پیر, دو تیمار شاهد و هیدروپرایمینگ و شش تیمار شوری صفر, 2, 4, 6, 8 و 10 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج این آزمایش نشان داد که بیشترین متوسط زمان و درصد جوانه زنی, طول ساقه چه و بنیه بذر در تیمار شاهد (آب مقطر) و هیدروپرایمینگ و همچنین, بیشترین طول ریشه چه و درصد آب بافت گیاهچه در تیمار شاهد (آب مقطر) و بذر پیر به دست آمد. همچنین از نظر وزن خشک ریشه چه, در شوری 4 دسی زیمنس بر متر و بذر طبیعی هیدروپرایمینگ بیشترین مقدار مشاهده شد. بیشترین میزان وزن خشک ساقه چه در شوری 6 دسی زیمنس بر متر و ضریب آلومتریک در شوری 8 دسی زیمنس بر متر به ترتیب برای بذر طبیعی و بذر پیر بدون هیدروپرایمینگ مشاهده گردید. با افزایش سطوح تنش شوری و پیری بذر میزان مالون دی آلدهید افزایش یافت و از میزان فعالیت آنزیم های جوانه زنی, درصد جوانه زنی و رشد گیاهچه کاسته شد. هیدروپرایمینگ بذر موجب کاهش پراکسیداسیون غشای سلولی و به طور کلی سبب بهبود سرعت و یکنواختی جوانه زنی, بنیه بذرهای پیر و طبیعی هم در شرایط شوری و هم در شرایط مطلوب گردیده است. در نتیجه هیدروپرایمینگ باعث افزایش تحمل به شوری بذر لوبیا در مرحله جوانه زنی و افزایش قدرت جوانه زنی بذرهای انبارداری شده جهت کشت موثر گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قنبری، مجید، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، مختصی بیدگلی، علی، و طالبی سیه سران، پرنیان. (1396). تاثیر هیدروپرایمینگ و پیری بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بیوشیمیایی بذر لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris) تحت تیمار شوری. پژوهشهای بذر ایران، 4(2 )، 37-55. SID. https://sid.ir/paper/263551/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری مجید، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، مختصی بیدگلی علی، طالبی سیه سران پرنیان. تاثیر هیدروپرایمینگ و پیری بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بیوشیمیایی بذر لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris) تحت تیمار شوری. پژوهشهای بذر ایران[Internet]. 1396؛4(2 ):37-55. Available from: https://sid.ir/paper/263551/fa

    IEEE: کپی

    مجید قنبری، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، علی مختصی بیدگلی، و پرنیان طالبی سیه سران، “تاثیر هیدروپرایمینگ و پیری بذر بر ویژگی های جوانه زنی و بیوشیمیایی بذر لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris) تحت تیمار شوری،” پژوهشهای بذر ایران، vol. 4، no. 2 ، pp. 37–55، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263551/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا