مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

678
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر تنش شوری بر مولفه های جوانه زنی ارقام مختلف گندم (Triticum aestivum)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 به منظور بررسی واکنش ارقام مختلف گندم به تنش شوری در مرحله ی جوانه زنی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. فاکتورهای مورد بررسی شامل هشت رقم گندم (سای سونز, گاسپارد, فین کان, ام-وی 17, چمران, سرداری, آتیلا 4 و آذر 2) و شش سطح شوری ناشی از کلریدسدیم (صفر, 25, 50, 100, 150 و 200 میلی مولار) بودند. نتایج حاکی از آن بود که شوری بر تمامی صفات مورد مطالعه (طول ریشه چه و ساقه چه, وزن ریشه چه و ساقه چه, وزن بذر باقیمانده پس از جوانه زنی, وزن گیاهچه, طویل ترین ریشه چه و ساقه چه, میانگین تعداد ریشه چه در هر بذر, نسبت وزن ریشه چه به ساقه چه و یکنواختی, سرعت و درصد جوانه زنی) اثر معنی داری داشت. با افزایش میزان شوری تمامی صفات مورد مطالعه, به جز وزن گیاهچه, وزن بذر باقیمانده پس از جوانه زنی و نسبت وزن ریشه چه به ساقه چه روند کاهشی نشان دادند. بالاترین میزان این صفات از شوری 200 میلی مولار به دست آمد. رقم نیز اثر معنی داری بر صفات مورد مطالعه (به جز وزن گیاهچه و وزن بذر باقیمانده پس از جوانه زنی) داشت. رقم چمران دارای بالاترین میانگین تعداد ریشه چه در هر بذر, نسبت وزن ریشه چه به ساقه چه, سرعت و درصد جوانه زنی بود. بیشترین طول ریشه چه و طویل ترین ریشه چه به رقم سرداری و بیشترین طول ساقه چه و طویل ترین ساقه چه به رقم آذر 2 تعلق داشت. آتیلا 4 بیشترین میزان وزن ریشه چه و ساقه چه را به خود اختصاص داد. به طور کلی می توان اظهار داشت که ارقام چمران, سرداری, آذر 2 و آتیلا 4 نسبت به سایر ارقام تحمل بیشتری در مقابل تنش شوری از خود نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نامور، علی، سیدشریفی، رئوف، و هادی، هاشم. (1396). مطالعه اثر تنش شوری بر مولفه های جوانه زنی ارقام مختلف گندم (Triticum aestivum). پژوهشهای بذر ایران، 4(2 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/263555/fa

    Vancouver: کپی

    نامور علی، سیدشریفی رئوف، هادی هاشم. مطالعه اثر تنش شوری بر مولفه های جوانه زنی ارقام مختلف گندم (Triticum aestivum). پژوهشهای بذر ایران[Internet]. 1396؛4(2 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/263555/fa

    IEEE: کپی

    علی نامور، رئوف سیدشریفی، و هاشم هادی، “مطالعه اثر تنش شوری بر مولفه های جوانه زنی ارقام مختلف گندم (Triticum aestivum)،” پژوهشهای بذر ایران، vol. 4، no. 2 ، pp. 1–12، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button