Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

650
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تحمل به شوری در ژنوتیپ های آلوتتراپلوئید پنبه (.Gossypium sp) به کمک روش های آماری چند متغیره و شاخص های تحمل به تنش در مرحله جوانه زنی

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 110

چکیده

 شوری یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده کشاورزی است. پنبه به عنوان یک گیاه روغنی-الیافی از جمله گیاهان مهم صنعتی به شمار می رود. مرحله جوانه زنی و گیاهچه ای از حساس ترین مراحل رشد پنبه به شوری هستند. در این تحقیق, 14رقم آلوتتراپلوئید تجاری و محلی پنبه از نظر تحمل به شوری بررسی شدند. ابتدا این رقم ها در آزمایش های فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به روش ساندویچی و در شرایط آزمایشگاهی مورد آزمون جوانه زنی در سطوح شوری 0, 8 و 16 دسی زیمنس بر متر قرار گرفتند. سپس صفات طول ریشه چه و ساقه چه, وزن تر و خشک ریشه چه و ساقه چه, درصد جوانه زنی, ضریب آلومتری, درصد آب گیاهچه و شاخص بنیه بذر اندازه گیری و شاخص های تحمل به تنش بر اساس عملکرد زیستی (وزن خشک گیاهچه) در محیط تنش و غیر تنش محاسبه شدند و بر طبق این شاخص ها رقم ها در دو سطح 8 و 16 دسی زیمنس بر متر تجزیه به مولفه های اصلی شده و نمودار بای پلات رسم شد و در نهایت دندروگرام دسته بندی رقم ها بر اساس شاخص های STI (شاخص تحمل به تنش), SSI (شاخص حساسیت به تنش), عملکرد در محیط تنش و غیر تنش رسم شد. نتایج به دستامده از تجزیه واریانس اثر رقم, شوری و برهم کنش شوری و رقم نشان داد, صفات وزن خشک ریشه, وزن خشک ساقه, وزن تر ریشه, طول ساقه, شاخص بنیه گیاهچه, درصد آب گیاهچه, ضریب آلومتریک, وزن خشک گیاهچه, طول گیاهچه در سطح یک درصد و در صفات وزن تر ساقه, طول ریشه در سطح پنج درصد معنی دار بودند. دسته بندی و بای پلات رقم ها بر اساس شاخص های STI و SSI در سطح شوری 8 و 16 دسی زیمنس بر متر نشان داد که رقم های سپید و گیزا در هر دو سطح در دسته متحمل ها و رقم کاشمر در هر دو سطح در گروه حساس ها در مرحله جوانه زنی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی زاده، نفیسه، رنجبر، غلامعلی، نعمت زاده، قربانعلی، و رمضانی مقدم، محمدرضا. (1396). بررسی تحمل به شوری در ژنوتیپ های آلوتتراپلوئید پنبه (.Gossypium sp) به کمک روش های آماری چند متغیره و شاخص های تحمل به تنش در مرحله جوانه زنی. پژوهشهای بذر ایران، 4(2 )، 93-110. SID. https://sid.ir/paper/263557/fa

    Vancouver: کپی

    تقی زاده نفیسه، رنجبر غلامعلی، نعمت زاده قربانعلی، رمضانی مقدم محمدرضا. بررسی تحمل به شوری در ژنوتیپ های آلوتتراپلوئید پنبه (.Gossypium sp) به کمک روش های آماری چند متغیره و شاخص های تحمل به تنش در مرحله جوانه زنی. پژوهشهای بذر ایران[Internet]. 1396؛4(2 ):93-110. Available from: https://sid.ir/paper/263557/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه تقی زاده، غلامعلی رنجبر، قربانعلی نعمت زاده، و محمدرضا رمضانی مقدم، “بررسی تحمل به شوری در ژنوتیپ های آلوتتراپلوئید پنبه (.Gossypium sp) به کمک روش های آماری چند متغیره و شاخص های تحمل به تنش در مرحله جوانه زنی،” پژوهشهای بذر ایران، vol. 4، no. 2 ، pp. 93–110، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263557/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا