Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,091
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان تجمع نیترات و فسفات در پیاز مصرفی بازار شهر همدان

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 89

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: از آنجا که مصرف بیش از حد نیترات و فسفات, سلامت انسان را تهدید می کند و سبزیجات و میوه ها, منابع بزرگی از این مواد در رژیم غذایی هستند, هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین میزان تجمع نیترات و فسفات در پیازهای مصرفی شهر همدان می باشد.مواد و روش ها: نمونه برداری به تعداد 10 عدد پیاز در 3 تکرار به صورت کاملا تصادفی در بهمن و اردیبهشت ماه سال های 1394 و 1395 صورت گرفت. غلظت نیترات و فسفات نمونه ها بعد از عصاره گیری به روش هضم اسیدی و خاکستر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر مورد سنجش قرار گرفتند. برای پردازش آماری نتایج نیز نرم افزار spss v.20و آزمون های تی مستقل و تی تک نمونه ای بکار رفت.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که متوسط غلظت نیترات در پیازهای سفید و قرمز اردیبهشت ماه به ترتیب 60.65 و mg/kg275.97 و در بهمن ماه به ترتیب 194.85 و mg/kg244.67 بود. همچنین متوسط غلظت فسفات در پیازهای سفید و قرمز اردیبهشت ماه به ترتیب 6205.11 و mg/kg13526.87 و در بهمن ماه به ترتیب 6124.12 و mg/kg7512.11 گزارش شد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که غلظت های نیترات و فسفات در پیاز قرمز جمع آوری شده در اردیبهشت ماه و پیازهای سفید و قرمز جمع آوری شده در بهمن ماه بیشتر از حد استاندارد سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. در این مطالعه دلیل بالا بودن یون های نیترات و فسفات در پیازهای مصرفی شهر همدان را احتمالا می توان به مصرف نامناسب, نامتعادل و بیش از حد نیاز گیاه از کودهای نیتروژنه و فسفره عنوان کرد. بنابراین پایش منظم محصولات خریداری شده توسط معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی موید، فاطمه، چراغی، مهرداد، و لرستانی، بهاره. (1395). بررسی میزان تجمع نیترات و فسفات در پیاز مصرفی بازار شهر همدان. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 4(4 )، 82-89. SID. https://sid.ir/paper/264410/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی موید فاطمه، چراغی مهرداد، لرستانی بهاره. بررسی میزان تجمع نیترات و فسفات در پیاز مصرفی بازار شهر همدان. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1395؛4(4 ):82-89. Available from: https://sid.ir/paper/264410/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه موسوی موید، مهرداد چراغی، و بهاره لرستانی، “بررسی میزان تجمع نیترات و فسفات در پیاز مصرفی بازار شهر همدان،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 4، no. 4 ، pp. 82–89، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/264410/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا