مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و تحلیل آماری پارامترهای دما، کلر باقیمانده و pH آب استخرهای شنای تبریز از نظر تطابق با استانداردهای بهداشتی

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 13

چکیده

 زمینه و اهداف: آب استخرهای شنا به وسیله شناگران آلوده شده و در تماس با بدن یا بلع اتفاقی موجب انتقال و شیوع انواع بیماری میکروبی می شود. کلرزنی صحیح آب همراه با نظارت بهداشتی از جانب متولیان سلامت و سنجش منظم کلر باقیمانده و PH می تواند موجب اطمینان از عدم ابتلا به بیماری های فوق الذکر باشد. مواد و روش ها: از بین 57 استخر شنای موجود طی چهار فصل سال, کلر باقیمانده, دمای آب, دمای محیط و PH در 44 استخر فعال تبریز بررسی و نتایج ضمن استخراج پارامترهای توصیفی, برای مقایسه میانگین تحت آنالیز واریانس قرار گرفت. یافته ها: دراین استخرها مقدار کمینه کلر باقیمانده در حد صفر و مقدار بیشینه 5 میلیگرم در لیتر و PH استخرها اغلب نزدیک به خنثی و بیشتر قلیایی (>7) بود. در استخرهای اصلی تفاوت معنی داری بین میانگین پارامترها در فصول مختلف وجود نداشت (P>0.05). آنالیز همبستگی ارتباط معکوس معنی داری را بین کلر باقیمانده با دمای آب در این استخرها نشان داد (R=0.694, P<0.01). با در نظر گرفتن یک جای کلر باقیمانده, دمای آب و دمای محیط, در استخرهای اصلی %26, در جکوزیها %93, در استخرهای چیلر 95% و در استخرهای کودکان در 30% موارد عدم تطابق با استانداردهای وزارت بهداشت وجود داشت. نتیجه گیری: مشخص گردید که در موارد متعددی استانداردهای توصیه شده در خصوص کلر باقیمانده, PH, دمای استخر و دمای هوای محیط رعایت نمی شود. در جکوزی ها و چیلر وضعیت از نظر کلر باقیمانده و PH آب نامطلوب تر بوده و توجه جدی تری را می طلبد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مسافری، محمد، احمدی، ابراهیم، و رحیمی، خلیل. (1397). ارزیابی و تحلیل آماری پارامترهای دما, کلر باقیمانده و pH آب استخرهای شنای تبریز از نظر تطابق با استانداردهای بهداشتی. تصویر سلامت، 9(1 )، 5-13. SID. https://sid.ir/paper/265195/fa

    Vancouver: کپی

    مسافری محمد، احمدی ابراهیم، رحیمی خلیل. ارزیابی و تحلیل آماری پارامترهای دما, کلر باقیمانده و pH آب استخرهای شنای تبریز از نظر تطابق با استانداردهای بهداشتی. تصویر سلامت[Internet]. 1397؛9(1 ):5-13. Available from: https://sid.ir/paper/265195/fa

    IEEE: کپی

    محمد مسافری، ابراهیم احمدی، و خلیل رحیمی، “ارزیابی و تحلیل آماری پارامترهای دما, کلر باقیمانده و pH آب استخرهای شنای تبریز از نظر تطابق با استانداردهای بهداشتی،” تصویر سلامت، vol. 9، no. 1 ، pp. 5–13، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/265195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button