مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اصلاح ترکیبات چربی رژیم غذایی زنان باردار و شیرده بر ترکیبات چربی نوزادان آنها

صفحات

 صفحه شروع 307 | صفحه پایان 312

چکیده

 مقدمه. چربی رژیم غذایی در همه زنان باردار بطور مساوی از جفت منتقل می شود ولی چربیهای منتقل شده از نظر درجه اشباع متفاوت می باشد. بنابراین به نظر می رسد رژیم غذایی دوران بارداری نقش مهمی در ترکیب چربیهای سرم جنین داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اصلاح چربیهای رژیم زنان باردار و شیرده بر روی چربیهای سرم بند ناف و کودک یکساله انجام شد.روشها. این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور بر روی 180 زن باردار, بین حاملگی چهارماه انجام گرفته است. بر اساس پرسشنامه یادداشت 4 روزه غذایی زنان باردار که دریافت چربی آنها ناصحیح بود انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. چربی رژیم گروه مورد مداخله در دوران حاملگی و شیردهی اصلاح شد, بطوری که اسیدهای چرب اشباع آنها کمتر از 10 درصد, چربیهای غیر اشباع با یک باند دو گانه 10 تا 15 درصد, چربیهای غیراشباع با بیش از یک باند دوگانه تا 10 درصد انرژی روزانه و کلسترول کمتر از 300 میلیگرم در روز توصیه گردید. سپس به هر دو گروه توصیه های معمول زمان بارداری ارایه شد. کلیه افراد بطور ماهیانه پیگیری شدند. هنگام زایمان خون بند ناف و همچنین یکسال بعد نمونه های خون شیرخواران جمع آوری و از نظر کلسترول تام (Cht) تری گلیسرید (TG) و کلسترول (HDL-C) HDL و LDL سرم بررسی و مقایسه شد.نتایج. میانگین مقادیر LDL-C,TG, Cht در هنگام تولد در گروه مداخله به ترتیب 15.9±70.3 , 16.7±85.3, 15.2± 27.8, 18.2±97.5 و 17.1±34.8 میلیگرم در دسی لیتر محاسبه شد که در هر سه مورد بین دو گروه اختلاف وجود داشت (P<0.05). در یک سالگی میانگین مقادیر Cht, TG و LDL-C در هنگام تولد در گروه مورد مداخله و کنترل تفاوت داشت (P<0.05). مقایسه HDL-C معنی دار نشد.بحث. اصلاح رژیم غذایی زنان باردار موجب اصلاح چربیهای سرم بند ناف گردید. علاوه بر آن با ادامه رژیم مادر در زمان شیردهی اصلاح چربیهای سرم تا یک سالگی کودک معنی دار بود.در هر دو زمان تفاوت معنی داری از نظر وزن و قد نوزاد یا شیرخوار در دو گروه مشاهده نشد. این نتیجه احتمالا می تواند برای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی عروقی از قبل از تولد نکاتی را گوشزد نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی فرد، نوشین، محرابیان، فردوس، صراف زادگان، نضال، سجادی، فیروزه، آبدار، ناهید، کلیشادی، رویا، بشردوست، نصراله، و ثمریان، سیدحسین. (1379). اثر اصلاح ترکیبات چربی رژیم غذایی زنان باردار و شیرده بر ترکیبات چربی نوزادان آنها . پژوهش در علوم پزشکی، 5(4)، 307-312. SID. https://sid.ir/paper/26553/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فرد نوشین، محرابیان فردوس، صراف زادگان نضال، سجادی فیروزه، آبدار ناهید، کلیشادی رویا، بشردوست نصراله، ثمریان سیدحسین. اثر اصلاح ترکیبات چربی رژیم غذایی زنان باردار و شیرده بر ترکیبات چربی نوزادان آنها . پژوهش در علوم پزشکی[Internet]. 1379؛5(4):307-312. Available from: https://sid.ir/paper/26553/fa

    IEEE: کپی

    نوشین محمدی فرد، فردوس محرابیان، نضال صراف زادگان، فیروزه سجادی، ناهید آبدار، رویا کلیشادی، نصراله بشردوست، و سیدحسین ثمریان، “اثر اصلاح ترکیبات چربی رژیم غذایی زنان باردار و شیرده بر ترکیبات چربی نوزادان آنها ،” پژوهش در علوم پزشکی، vol. 5، no. 4، pp. 307–312، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26553/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button