مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

434
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت برخی از آنزیم های اکسیداتیو و محافظت کننده های اسمزی ارقام مختلف پنبه در اراضی شور استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر شوری بر فعالیت برخی اسیدهای آمینه و میزان فعالیت تعدادی از آنزیم های آنتی اکسیدان در ژنوتیپ های پنبه (Gossypium hirsutum L.) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی انبار الوم واقع در استان گلستان اجرا گردید. تیمار آزمایشی شامل هفت ژنوتیپ پنبه به نام های چکوروا, اوپال, شیرپان 539, 43200, سیلند, ساحل و سپید که در خاکی با هدایت الکتریکی عصاره اشباع معادل 14.8 دسی زیمنس بر متر در زمان کشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای آبیاری از آب سد وشمگیر با شوری 3-2.5 دسی زیمنس بر متر استفاده گردید. جهت سنجش آزمایشات از برگ های پنجم و ششم و ساقه های گیاه سی روزه نمونه گیری انجام شد. نتایج نشان داد که شوری خاک تاثیرمعنی داری بر عملکرد و صفات فیزیولوژیک ارقام داشته و با شدیدتر شدن تنش شوری فعالیت آنزیم های کاتالاز, پراکسیداز, پلی فنلاکسیداز و اسیدآمینه های پرولین و گلیسین بتائین افزایش یافت. همچنین در بین ارقام, از نظر فعالیت پراکسیداز و مقدارپرولین وگلیسین بتائین در سطح یک درصد اختلاف معنی دار وجود داشت و فعالیت کاتالاز و مقدار گلیسین بتائین در شرایط شور در رقم سپید بالاتر از سایر ارقام بود و فعالیت پراکسیداز و محتوای پرولین در رقم اوپال بیشترین افزایش را داشت. طبق نتایج بدست آمده از مقایسه عملکرد ارقام در مزرعه نیز رقم اوپال با 2256 کیلوگرم درهکتار وش بیشترین عملکرد و رقم چکوروبا با 1399 کیلوگرم در هکتار کمترین عملکرد در بین هفت رقم را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روشنی، قربانعلی، و میرقاسمی، سیدجلال. (1395). بررسی فعالیت برخی از آنزیم های اکسیداتیو و محافظت کننده های اسمزی ارقام مختلف پنبه در اراضی شور استان گلستان. پژوهش های پنبه ایران، 4(2 )، 17-26. SID. https://sid.ir/paper/266195/fa

    Vancouver: کپی

    روشنی قربانعلی، میرقاسمی سیدجلال. بررسی فعالیت برخی از آنزیم های اکسیداتیو و محافظت کننده های اسمزی ارقام مختلف پنبه در اراضی شور استان گلستان. پژوهش های پنبه ایران[Internet]. 1395؛4(2 ):17-26. Available from: https://sid.ir/paper/266195/fa

    IEEE: کپی

    قربانعلی روشنی، و سیدجلال میرقاسمی، “بررسی فعالیت برخی از آنزیم های اکسیداتیو و محافظت کننده های اسمزی ارقام مختلف پنبه در اراضی شور استان گلستان،” پژوهش های پنبه ایران، vol. 4، no. 2 ، pp. 17–26، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/266195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button