Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,039
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص های جذب و انتقال عناصر غذائی سه پایه مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 150

چکیده

 به دلیل اینکه پایه ها سیستم ریشه یک درخت را تشکیل می دهند, بنابراین بر جذب آب و عناصر غذایی و انتقال آنها به قسمت های مختلف گیاه اثرگذار می باشند. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی اثر سه پایه متداول در شمال کشور (شامل: نارنج, سیتروملو و سیترنج) بر مقدار جذب و توزیع عناصر غذائی بین بخشهای مختلف گیاه و نیز بر شاخص تجمع و انتقال عناصر غذائی اجرا شد. بدین منظور, پایه های یک ساله از سیتروملو, نارنج و سیترنج در گلدان های پلاستیکی تحت شرایط گلخانه در خاکی لومی کشت شدند. پس از شش ماه, پایه ها برداشت و مقدار وزن خشک و نیز غلظت فسفر, پتاسیم, کلسیم, آهن, منگنز, روی و مس در ریشه, ساقه و برگ اندازهگیری شد. در ادامه, شاخص تجمع و انتقال عناصر غذائی با استفاده از روش تجزیه عامل به منظور تمایز پایههای مختلف از لحاظ جذب عناصر غذائی محاسبه شد. نتایج نشان داد که سیترنج در جذب فسفر و آهن, سیتروملو در جذب پتاسیم و مس, نارنج در جذب کلسیم, منگنز, نسبت به دیگر پایه های بررسی شده برتری داشتند. علاوه بر این, رتبه پایه ها از نظر شاخص تجمع عناصر غذائی به صورت نارنج>سیتروملو~سیترنج و نیز رتبه پایهها از نظر شاخص انتقال نسبی عناصر غذائی به صورت سیتروملو>سیترنج>نارنج بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پایههای مرکبات رفتار تغذیه ای متفاوتی داشته و توانائی این پایهها برای جذب و انتقال عناصر غذائی متفاوت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رئیسی، طاهره، اسدی کنگرشاهی، علی، و گل محمدی، مرتضی. (1396). ارزیابی شاخص های جذب و انتقال عناصر غذائی سه پایه مرکبات. مدیریت اراضی، 5(2 )، 137-150. SID. https://sid.ir/paper/267736/fa

    Vancouver: کپی

    رئیسی طاهره، اسدی کنگرشاهی علی، گل محمدی مرتضی. ارزیابی شاخص های جذب و انتقال عناصر غذائی سه پایه مرکبات. مدیریت اراضی[Internet]. 1396؛5(2 ):137-150. Available from: https://sid.ir/paper/267736/fa

    IEEE: کپی

    طاهره رئیسی، علی اسدی کنگرشاهی، و مرتضی گل محمدی، “ارزیابی شاخص های جذب و انتقال عناصر غذائی سه پایه مرکبات،” مدیریت اراضی، vol. 5، no. 2 ، pp. 137–150، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267736/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا