مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

انبه یک میوه گرمسیری فرازگرا با سرعت فساد بالا و ماندگاری پایین می باشد. به منظور ارزیابی اثر غلظت های مختلف پوترسین و نیتریک اکسید به عنوان ترکیبات طبیعی, بر انبارمانی میوه انبه, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. میوه انبه رقم محلی از باغی تجاری در شهرستان میناب برداشت و در فاصله کوتاهی به آزمایشگاه منتقل شد. میوه ها پس از 5 دقیقه غوطه وری در غلظت های مختلف پوترسین (5/0, 5/1, 3 و 5 میلی مولار) و نیتریک اکسید (3, 9 و 12 میکرو مولار) به مدت 21 روز در دمای معمولی نگهداری شدند. خواص مختلف کیفی میوه در فاصله زمانی 7 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده, بیشترین درصد کاهش وزن (5/15) در شاهد مشاهده شد. سفتی بافت میوه طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت اما این روند در میوه های تیمار شده به طور قابل توجهی با سرعت کمتری مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی بافت (2/2 کیلوگرم بر مترمربع) در تیمار پوترسین 3 میلی مولار مشاهده شد که تفاوت معنی داری با شاهد نشان داد. میزان مواد جامد محلول و نسبت قند به اسیدیته با گذشت زمان به تدریج افزایش یافت. اما سرعت تغییر در میوه های تیمار شده کمتر بود. شاخص های مختلف رنگ میوه تحت تأثیر پوترسین و نیتریک اکسید تفاوت معنی داری با شاهد نشان دادند. بیشترین مقدار L* در تیمار پوترسین 3 میلی مولار بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستگار، سمیه، و غلامشاهی پور، حمیده. (1396). تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه. پژوهش های میوه کاری، 2(1 )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/267872/fa

    Vancouver: کپی

    رستگار سمیه، غلامشاهی پور حمیده. تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه. پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1396؛2(1 ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/267872/fa

    IEEE: کپی

    سمیه رستگار، و حمیده غلامشاهی پور، “تأثیر کاربرد پس از برداشت پوترسین و نیتریک اکسید بر برخی خصوصیات کیفی میوه انبه،” پژوهش های میوه کاری، vol. 2، no. 1 ، pp. 1–14، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button