مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,794
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر زمان برداشت بر خصوصیات تبدیل دو رقم برنج هاشمی و گوهر

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 40

چکیده

 زمان مناسب برداشت برنج می تواند ضایعات محصول را در مزرعه و عملیات تبدیل شلتوک کاهش دهد. در این تحقیق, اثر زمان برداشت شالی بر خواص تبدیل دو رقم برنج محلی هاشمی و پرمحصول گوهر در مرکز ترویج و توسعه ی تکنولوژی هراز (ایران) بررسی شد. برداشت محصول هنگامی که رطوبت شلتوک به 23 درصد بر پایه ی تر رسید (85 و 115 روز پس از نشاکاری به ترتیب برای ارقام هاشمی و گوهر) آغاز و تا ورس کامل محصول طی نُه زمان برداشت بررسی شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که اثر زمان برداشت بر صفات درصد ترک, دانه های گچی, مقدار سختی, راندمان تبدیل کل, درجه ی تبدیل و درصد برنج سفید سالم در سطح احتمال 1 درصد معنی دار است. همچنین, بیشترین راندمان تبدیل کل (9/53 درصد) و میزان برنج سفید سالم (7/40 درصد) برای رقم هاشمی در زمان برداشت ششم با رطوبت 3/18 درصد (93 روز پس از نشاکاری) به دست آمده است اما برای رقم گوهر, اختلاف معنی داری بین زمان های مختلف برداشت وجود نداشت. بنابراین مشخص شد که مناسب ترین بازه ی زمانی برداشت برنج از نظر راندمان تبدیل کل و درصد برنج سفید سالم برای رقم هاشمی بین 92 تا 95 و برای رقم گوهر بین 121 تا 124 روز پس از نشاکاری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحیان، فرزاد، و هاشمی، سیدجعفر. (1395). بررسی اثر زمان برداشت بر خصوصیات تبدیل دو رقم برنج هاشمی و گوهر. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 17(67 )، 29-40. SID. https://sid.ir/paper/267952/fa

    Vancouver: کپی

    صالحیان فرزاد، هاشمی سیدجعفر. بررسی اثر زمان برداشت بر خصوصیات تبدیل دو رقم برنج هاشمی و گوهر. تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1395؛17(67 ):29-40. Available from: https://sid.ir/paper/267952/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد صالحیان، و سیدجعفر هاشمی، “بررسی اثر زمان برداشت بر خصوصیات تبدیل دو رقم برنج هاشمی و گوهر،” تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 17، no. 67 ، pp. 29–40، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267952/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا