مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 سبوس منبعی غنی از ترکیبات ارزشمند مانند فیبرهای رژیمی, اسیدهای آمینه, ویتامین ها, و املاح است. ازاین رو سبوس, محیط کشتی مناسب برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم های مفید برای سلامت انسان است. میکروارگانیسم های مفید در پیشگیری و درمان برخی بیماری های عفونی, تأثیر بر فلور میکروبی روده, بهبود ایمنی بدن, و کاهش حساسیت نقش دارند. سیستم آنزیمی قوی این میکروارگانیسم ها قادر است برخی از ترکیبات موجود در سبوس مانند اسیدفیتیک را تجزیه کند و باعث بهبود خصوصیات تغذیه ای آن شود. تثبیت این میکروارگانیسم ها در سبوس کاربرد این محصول پری بیوتیک حاوی میکروارگانیسم های مفید را در طیفی وسیع از محصولات غذایی, به خصوص محصولات نانوایی, امکان پذیر می سازد. در این پژوهش از باکتری لاکتوباسیلوس پلانتارم استفاده می شود که دارای خواص پروبیوتیک برای انسان است و کیفیت محصولات نانوایی را بهبود می بخشد. ابتدا سبوس تخمیر شده با باکتری های اسیدلاکتیک در شرایط بهینه رشد تولید شد. پس از آن تأثیر دماهای مختلف نگهداری در یخچال, فریزر, و خشک کردن در شرایط محیطی به ترتیب 4, 18-و 23 درجه سلسیوس بر میزان زنده ماندن لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم بررسی گردید. نتایج بررسی ها نشان می دهد که میزان زنده ماندن این میکروارگانیسم ها درروش نگهداری در یخچال, خشک کردن در شرایط محیطی, و فریزر به ترتیب حدود 95, 8, و 2 درصد است و نگهداری در یخچال, نسبت به دو روش دیگر, شرایط متعادلی برای حفظ وزنده ماندن این میکروارگانیسم ها در سبوس گندم فراهم می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشرف، لاله. (1397). بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 17(1 (پیاپی 64) )، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/267961/fa

    Vancouver: کپی

    مشرف لاله. بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1397؛17(1 (پیاپی 64) ):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/267961/fa

    IEEE: کپی

    لاله مشرف، “بررسی تاثیر دماهای مختلف نگهداری بر زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتارم در سبوس گندم،” تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 17، no. 1 (پیاپی 64) ، pp. 81–90، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267961/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button