مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دریافت مواد مغذی در بزرگسالان شهر اصفهان با استفاده از نرم افزار بررسی مصرف مواد غذایی ایرانی: سال 1377

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه. بررسی الگوی مصرف مواد غذایی ملاکی کمی و کیفی برای وضعیت تغذیه در سطح جامعه فراهم می آورد. یکی از دقیق ترین روشها برای اینکار روش یادآور 24 ساعته می باشد که اساسا به کمک پرسشنامه تصویری انجام می شود. هدف این مطالعه, بررسی الگوی مصرف مواد غذایی مردم شهر اصفهان می باشد.روش ها . تعداد 1193 نفر از افراد 70-20 سال شهر اصفهان با روش نمونه گیری خوشه ای و بطور سیستماتیک از 40 خوشه و طی چهار فصل سال انتخاب شدند. برای هر فرد یک پرسشنامه مشخصات فردی و نیز پرسشنامه غذایی کامپیوتری توسط یک داده آماری تعلیم دیده تکمیل شد. مصاحبه غذایی 24 ساعته طی سه روز برای فرد برنامه ریزی می شد که یک روز آن مربوط به غذای روز تعطیل (معمولا جمعه) بود و دو روز دیگر به صورت تصادفی در طول هفته تعیین می شد تا حداکثر پراکندگی و یکنواختی برای اطلاعات غذایی هر فرد رعایت شود. اطلاعات کامپیوتری به دست آمده پس از یکسال بررسی رایانه ای مصرف مواد غذایی در نرم افزار مربوط مورد تحلیل آماری قرار گرفت و میزان انرژی, کربوهیدرات, پروتئین, چربی کل, کلسترول و انواع اسیدهای چرب دریافتی از غذای روزانه به صورت میانگین و انحراف معیار در گروههای جنسی, سنی و کل جامعه مورد مطالعه بدست آمد. مقایسه در سطح گروههای جنسی و سنی بین میانگین دریافت نوترینت ها و انرژی با آزمون t-test انجام گرفت. نتایج. میانگین انرژی دریافتی روزانه برای کل جامعه 1082.2 +- 2380.9 کیلوکالری بود. این شاخص که مردان و زنان و در کلیه گروه های سنی تفاوت داشت معنی داری (p<0.0001)  درصد انرژی به دست آمده از چربی در افراد 70-20 سال شهر اصفهان 29.28 درصد محاسبه شد. سرانه دریافت کلسترول 179 ± 253.5 (mg/day) بود. سهم هر یک از گروههای اسید چرب , اسید چرب اشباع(SFA) , اسید چرب یا یک پیوند غیر اشباع (MUFA)  و اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع (PUFAu) از کل انرژی به ترتیب عبارت بود از 13.11,9.40,5.22 درصد. همچنین میزان دریافت سرانه کربوهیدرات برای مردم شهر اصفهان 179.4 ± 344.2 gr/day محاسبه شد. و میزان انرژی بدست آمده از آن نیز 57.8 درصد کل انرژی بود. سرانه دریافت پروتئین 30.5 ±79.3 گرم در روز بود. بحث. بنظر می رسد اصلاح کلی در وضعیت تغذیه افراد بخصوص گروه سنی 29-20 سال و 59-50 سال از نظر دریافت کالری, انواع چربی و فیبر غذایی لازم است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رفیعی، مرتضی، بشتام، مریم، جلالی، احمد، مرندی، علیرضا، و وکیلی، روشنک. (1381). دریافت مواد مغذی در بزرگسالان شهر اصفهان با استفاده از نرم افزار بررسی مصرف مواد غذایی ایرانی: سال 1377. پژوهش در علوم پزشکی، 7(1)، 26-32. SID. https://sid.ir/paper/26809/fa

    Vancouver: کپی

    رفیعی مرتضی، بشتام مریم، جلالی احمد، مرندی علیرضا، وکیلی روشنک. دریافت مواد مغذی در بزرگسالان شهر اصفهان با استفاده از نرم افزار بررسی مصرف مواد غذایی ایرانی: سال 1377. پژوهش در علوم پزشکی[Internet]. 1381؛7(1):26-32. Available from: https://sid.ir/paper/26809/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی رفیعی، مریم بشتام، احمد جلالی، علیرضا مرندی، و روشنک وکیلی، “دریافت مواد مغذی در بزرگسالان شهر اصفهان با استفاده از نرم افزار بررسی مصرف مواد غذایی ایرانی: سال 1377،” پژوهش در علوم پزشکی، vol. 7، no. 1، pp. 26–32، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26809/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button