مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر باقیمانده های ذرت، گندم و نیشکر سبز بر برخی خصوصیات خاک

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 136

چکیده

 استفاده از بقایای گیاهی به عنوان کود آلی در سیستم های کشاورزی پایدار به منظور حفظ حاصل خیزی خاک و رسیدن به تولید پایدار اهمیت زیادی دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی بقایای گیاهی گندم, ذرت و نیشکر سبز بر خصوصیات شیمیایی خاک در چند بافت متفاوت خاک است. برای این منظور, آزمایشی گلدانی در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. برای این منظور بقایای کاه و کلش گندم, ذرت و نیشکر سبز به سه خاک با بافت های سیلتی لوم, لوم و شنی اضافه و خاک ها در شرایط انکوباسیون در دو دوره 30 و 120 روزه قرار گرفتند. تغییرات خصوصیات کربن آلی, نیتروژن, فسفر, پتاسیم, اسیدیته و شوری خاک تحت تأثیر تیمارهای مختلف بقایای گیاهی بررسی شدند. نتایج نشان داد که میزان کربن آلی, نیتروژن, فسفر, پتاسیم و اسیدیته خاک با کاربرد بقایای گیاهی به طور معنی داری افزایش یافت درحالی که شوری خاک تحت تأثیر بقایای گیاهی قرار نگرفت. بقایای نیشکر بر میزان کربن آلی و اسیدیته, بقایای گندم بر میزان پتاسیم و نیتروژن و بقایای ذرت بر فسفر و نیتروژن بیشترین تأثیر را داشت. در این تحقیق مشخص شد که با حفظ 50 درصد از بقایای گیاهی به ویژه کاه و کلش گندم, علاوه بر بهبود شرایط فیزیکوشیمیایی خاک نیاز به مصرف عناصر غذایی نیز به طور چشمگیری کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مکاری، صدیقه، و افضلی، سیدفخرالدین. (1397). تأثیر باقیمانده های ذرت, گندم و نیشکر سبز بر برخی خصوصیات خاک. محیط زیست و مهندسی آب، 4(2 )، 123-136. SID. https://sid.ir/paper/268793/fa

    Vancouver: کپی

    مکاری صدیقه، افضلی سیدفخرالدین. تأثیر باقیمانده های ذرت, گندم و نیشکر سبز بر برخی خصوصیات خاک. محیط زیست و مهندسی آب[Internet]. 1397؛4(2 ):123-136. Available from: https://sid.ir/paper/268793/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه مکاری، و سیدفخرالدین افضلی، “تأثیر باقیمانده های ذرت, گندم و نیشکر سبز بر برخی خصوصیات خاک،” محیط زیست و مهندسی آب، vol. 4، no. 2 ، pp. 123–136، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268793/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button