مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل مؤثر بر شوری آب در رودخانه قزل اوزن

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 136

چکیده

 مسئله شوری آب های سطحی توسط برونزدهای سطحی نمکی با توجه به کثرت و گستردگی سازندهای نمکی در ایران بسیار مهم و قابل توجه است. در این پژوهش علل تغییرات کیفیت آب رودخانه قزل اوزن در محدوده استان زنجان بررسی شد. در این راستا جهت بررسی دقیق عوامل مؤثر و همچنین میزان تأثیر هر یک از این عوامل بر تغییرات کیفیت آب, حوضه آبریز این رودخانه به 16 زیرحوضه تقسیم شد. بر اساس نمونه برداری و آنالیز نمونه آب از 14 نقطه در مسیر رودخانه ی قزل اوزن و آبراهه های منتهی به این رودخانه, وضعیت کیفیت آب بررسی شد. اطلاعات حاصل از نتایج آنالیزها نشان می دهد که تیپ و رخساره غالب آب در این رودخانه, کلروره سدیک می باشد. همچنین کیفیت آب برای مصرف کشاورزی در رده نامناسب قرار دارد. در ادامه بر اساس اطلاعات موجود و بازدیدهای متعدد میدانی, میزان بار شوری به عنوان یک پارامتر پیشنهادی معرفی و در هر حوضه محاسبه شد. بر این اساس در محدوده استان زنجان, سالانه حدود ton 4359 املاح از طریق آب بلااستفاده چشمه ها وارد رودخانه قزل اوزن می گردد. همچنین به منظور بررسی تمامی عوامل مؤثر بر تغییر کیفیت آب رودخانه, مطالعات میدانی زیادی به عمل آمده و نتایج حاصل از این بررسی ها نشان می دهد که وجود سازندهای تبخیری و کربناته در منطقه, ارتباط رودخانه با میان لایه های نمکی, تبخیر در حوضه های بسته و در نهایت تشکیل رسوبات تبخیری در حاشیه رودخانه از عوامل اصلی شور شدن آب رودخانه قزل اوزن در محدوده استان زنجان می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایل بیگی، مهدی، و جمور، رضا. (1398). بررسی عوامل مؤثر بر شوری آب در رودخانه قزل اوزن. محیط زیست و مهندسی آب، 5(2 )، 125-136. SID. https://sid.ir/paper/268798/fa

    Vancouver: کپی

    ایل بیگی مهدی، جمور رضا. بررسی عوامل مؤثر بر شوری آب در رودخانه قزل اوزن. محیط زیست و مهندسی آب[Internet]. 1398؛5(2 ):125-136. Available from: https://sid.ir/paper/268798/fa

    IEEE: کپی

    مهدی ایل بیگی، و رضا جمور، “بررسی عوامل مؤثر بر شوری آب در رودخانه قزل اوزن،” محیط زیست و مهندسی آب، vol. 5، no. 2 ، pp. 125–136، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268798/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button