مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی فلفل شیرین

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 38

چکیده

 به منظور بررسی حفظ کیفیت میوه و عمر انبارمانی فلفل شیرین با تیمار گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشگاه زنجان در سال 1395 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار گرمایی متناوب در سه سطح (شاهد, 20 و 30 درجه سانتی گراد) و تیمار گلایسین بتائین در سه سطح (0, 5 و 10 میلی مولار) بودند. میوه ها در دمای 4 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5± 85 درصد به مدت 30 روز نگهداری شدند. نتایج نشان دادند که در طول مدت نگهداری در دمای پایین به تدریج با افزایش دوره انبارمانی محتوای ویتامین ث, کلروفیل, کاروتنوئید و فعالیت آنزیم پراکسیداز کاهش یافت و کاهش وزن, اسیدیته عصاره و نشت یونی افزایش پیدا کرد. تیمارهای گرمادهی متناوب و گلایسین بتائین بر روی صفات مورد مطالعه اعم از مواد جامد محلول, اسیدیته عصاره, محتوای ویتامین ث, کلروفیل, کاروتنوئید و فعالیت آنزیم پراکسیداز اثرات مثبتی داشتند و موجب بهبود کیفیت میوه فلفل در مدت زمان نگهداری در دمای پایین شدند. این تیمارها از کاهش وزن محصول جلوگیری کرده و موجب کاهش نشت یونی در طول مدت نگهداری شدند. بین سطوح مختلف تیمار حرارتی و گلایسین بتائین, دمای 20 درجه سانتی گراد و غلظت 5 میلی مولار در بهبود خصوصیات کیفی فلفل مفیدتر واقع شدند. لذا استفاده گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب می تواند کیفیت فلفل شیرین را افزایش داده و با جلوگیری از افزایش آلودگی ها عمر پس از برداشت فلفل شیرین را بهبود بخشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قهرمانی، زهرا، نوبخت، علی، برزگر، طاهر، و ربیعی، ولی. (1398). اثر گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی فلفل شیرین. علوم سبزی ها، 3(1 (پیاپی 5) )، 23-38. SID. https://sid.ir/paper/268938/fa

    Vancouver: کپی

    قهرمانی زهرا، نوبخت علی، برزگر طاهر، ربیعی ولی. اثر گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی فلفل شیرین. علوم سبزی ها[Internet]. 1398؛3(1 (پیاپی 5) ):23-38. Available from: https://sid.ir/paper/268938/fa

    IEEE: کپی

    زهرا قهرمانی، علی نوبخت، طاهر برزگر، و ولی ربیعی، “اثر گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی فلفل شیرین،” علوم سبزی ها، vol. 3، no. 1 (پیاپی 5) ، pp. 23–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268938/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button