مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

863
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر متقابل شدت نور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

چکیده

 شدت نور یکی از مهم ترین عوامل محیطی مؤثر بر رشد, عملکرد و کیفیت سبزی های میوه ای می باشد. اسید سالیسیلیک تأثیر منفی شدت نور بالا و پایین را تعدیل می نماید. در این تحقیق ﺑ ﻪ ﻣ ﻨ ﻈ ﻮ ر بررسی تأثیر سطوح مختلف شدت نور (100, 75 و 50 درصد شدت نور) و اسید سالیسیلیک (0 و 2 میلی مولار) بر خصوصیات فیزیولوژیکی, عملکرد و کیفیت گوجه فرنگی, آزمایشی به صورت کرت های خردشده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان واقع در استان اردبیل در سال 1395 اجرا گردید. نتایج نشان داد که وزن تر و خشک گیاه با کاهش شدت نور به ویژه در تیمار شاهد (0 میلی مولار اسید سالیسیلیک) به طور معنی داری کاهش یافت. هدایت روزنه ای برگ و نسبت Fv/Fm با کاهش شدت نور افزایش یافت. کاربرد اسید سالیسیلیک هدایت روزنه ای برگ و نسبت Fv/Fm را بهبود بخشید. کاربرد اسید سالیسیلیک باعث افزایش تعداد گل آذین و تعداد میوه در گل آذین در سطوح مختلف شدت نور شد. عملکرد گوجه فرنگی در تیمار شدت نور کامل و محلول پاشی شده با اسید سالیسیلیک 116 درصد بیشتر از گیاهان رشد کرده در شدت نور 50 درصد و تیمار بدون اسید سالیسیلیک بود. بیشترین و کمترین مواد جامد محلول میوه, سفتی میوه, هدایت الکتریکی و اسیدیته عصاره میوه به ترتیب در شدت نور کامل و در شدت نور 50 درصد به دست آمد. به طور کلی نتیجه گیری می شود که گوجه فرنگی ها در شدت نور کامل عملکرد و کیفیت بهتری داشتند و کاربرد اسید سالیسیلیک توانست خصوصیات کمی و کیفی گوجه فرنگی را در شدت نور مختلف بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرمی، رسول. (1398). تأثیر متقابل شدت نور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی, عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum). علوم سبزی ها، 3(1 (پیاپی 5) )، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/268940/fa

    Vancouver: کپی

    آذرمی رسول. تأثیر متقابل شدت نور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی, عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum). علوم سبزی ها[Internet]. 1398؛3(1 (پیاپی 5) ):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/268940/fa

    IEEE: کپی

    رسول آذرمی، “تأثیر متقابل شدت نور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی, عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)،” علوم سبزی ها، vol. 3، no. 1 (پیاپی 5) ، pp. 11–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268940/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button