مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

865
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف طولانی مدت ال - کارنیتین ال - تارتارات بر متابولیسم چربی هنگام فعالیت هوازی

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 120

چکیده

 مقدمه: با وجود 20 سال مطالعه, هنوز هیچ مدرک جامعی مبنی بر تاثیر مکمل سازی کارنیتین بر بهبود یا افزایش عملکرد ورزشی در آزمودنی های سالم وجود ندارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل سازی طولانی مدت ال - کارنیتین ال - تارتارات بر متابولیسم چربی انجام شد.روش: 28 دانشجوی پسر غیرورزشکار سالم در قالب دو گروه تجربی و کنترل, به ترتیب روزانه 3 گرم ال - کارنیتین ال - تارتارات و دارونما (لاکتوز) را برای مدت 21 روز مصرف نمودند. قبل و بعد از این دوره مکمل سازی, آزمودنی های دو گروه پروتکل ارگومتری هوازی یکنواخت استراند را روی چرخ کارسنج به مدت 20 دقیقه اجرا نمودند. بلافاصله پس از اتمام هر آزمون, نمونه گیری خون به منظور اندازه گیری اسیدچرب آزاد و تری گلیسرید و سایر متابولیت ها به عمل آمد. ضربان قلب استراحت و آزمون نیز اندازه گیری شدند. اطلاعات آماری به دست آمده از شرایط پیش و پس آزمون دو گروه در محیط نرم افزار SPSS نسخه 13 با هم مقایسه شدند.یافته ها: در گروه تجربی, تفاوت معنی داری در میزان متغیرهای اسیدچرب آزاد, تری گلیسرید, ضربان قلب استراحت و ورزش مشاهده نشد. متغیرهای وابسته در گروه کنترل نیز به واسطه مصرف دارونما تغییرات معنی داری نداشتند.نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که 3 هفته مکمل سازی ال - کارنیتین ال - تارتارات بر متابولیسم چربی تاثیر نمی گذارد. به عبارت دیگر, مکمل سازی طولانی مدت ال - کارنیتین ال - تارتارات بر مصرف سوبسترا و عملکرد استقامتی در افراد سالم تاثیر نمی گذارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی، مجتبی، ناظم، فرزاد، ظریفیان، اصغر، اقدامی، انوش، و خورشیدی، داوود. (1389). تاثیر مصرف طولانی مدت ال - کارنیتین ال - تارتارات بر متابولیسم چربی هنگام فعالیت هوازی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 17(2)، 113-120. SID. https://sid.ir/paper/269/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی مجتبی، ناظم فرزاد، ظریفیان اصغر، اقدامی انوش، خورشیدی داوود. تاثیر مصرف طولانی مدت ال - کارنیتین ال - تارتارات بر متابولیسم چربی هنگام فعالیت هوازی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1389؛17(2):113-120. Available from: https://sid.ir/paper/269/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی ایزدی، فرزاد ناظم، اصغر ظریفیان، انوش اقدامی، و داوود خورشیدی، “تاثیر مصرف طولانی مدت ال - کارنیتین ال - تارتارات بر متابولیسم چربی هنگام فعالیت هوازی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 17، no. 2، pp. 113–120، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/269/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button