مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 17

چکیده

 مقدمه: تغییرات قند خون پس از خوردن غذا از عوامل مرتبط با خطر بیماری های مزمن است. در مطالعه حاضر تغییرات قند خون پس از خوردن نان تهیه شده از مخلوط آردسفید گندم و آردنخودچی و هم چنین اثر آردنخودچی بر شاخص گلیسمی, بار گلیسمی و پروفایل گلیسمی نان سفید بررسی شد.مواد و روش ها: در این مطالعه متقاطع تصادفی, 10 فرد سالم در چهار روز مختلف به فاصله یک هفته شرکت کردند. در هر روز آزمایش قند خون ناشتا و 30, 15, 45, 60, 90, 120 دقیقه پس از خوردن محلول گلوکز, نان سفید و نان های حاوی 1.4 و 1.2 آردنخودچی اندازه گیری شد. سپس شاخص گلیسمی, بارگلیسمی, پروفایل گلیسمی نان های مذکور مقایسه شدند.یافته ها: تغییرات قند خون پس از خوردن نان های آرد نخودچی با نان سفید تفاوت معنی داری داشت (P<0.001). سطح زیر منحنی قند خون پس از خوردن نان های آردنخودچی به طور معنی داری نسبت به نان سفید کمتر بود (P<0.001). هم چنین شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان های حاوی نخودچی به طور معنی داری کمتر از نان سفید بود (P<0.001). پروفایل گلیسمی نان های آردنخودچی با نان سفید تفاوت معنی داری نداشت. اما پیک قند خون پس از خوردن نان با 1.4 آردنخودچی و نان با 1.2 آردنخودچی نسبت به نان سفید به طور معنی داری پایین تر بود (به ترتیب p=0.017 و p<0.001).نتیجه گیری: افزودن آردنخودچی نه تنها تغییرات قند خون پس از خوردن نان سفید را بهبود می بخشد, بلکه شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان سفید را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شیشه بر، فریده، کاظم عصاره، الهام، ویسی، مسعود، و ساکی مالحی، امل. (1396). آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 19(1 )، 10-17. SID. https://sid.ir/paper/27152/fa

    Vancouver: کپی

    شیشه بر فریده، کاظم عصاره الهام، ویسی مسعود، ساکی مالحی امل. آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1396؛19(1 ):10-17. Available from: https://sid.ir/paper/27152/fa

    IEEE: کپی

    فریده شیشه بر، الهام کاظم عصاره، مسعود ویسی، و امل ساکی مالحی، “آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 19، no. 1 ، pp. 10–17، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27152/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button