مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

809
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر چای ترش بر گلوکز، پروفایل چربی و لیپوپروتئین ها در بیماران مبتلا به دیابت

صفحات

 صفحه شروع 589 | صفحه پایان 597

چکیده

 مقدمه: گیاه Hibiscus Sabdariffa به طور گسترده در مناطق حاره ای کاشت می شود و رنگ قرمز گلبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ غذایی کاربرد دارد. برای پیشگیری و درمان سنگ های کلیوی و مثانه در طب سنتی, هم چنین به عنوان آنتی باکتریال, ضد قارچ, ماده هیپوکلسترولمیک, آنتی اسپاسمودیک و کاهنده فشارخون استفاده می شود. هدف این مطالعه تعیین اثر مصرف کوتاه مدت چای این گیاه توسط بیماران دیابتی بر میزان قند و لیپید آنها بود.مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور 60 بیمار مبتلا به دیابت از مرکز تحقیقات دیابت یزد به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به مدت 30 روز, یک گروه روزانه 2 بار, صبح و عصر بین وعده های غذایی از دم کرده چای معمولی و گروه دوم چای ترش مصرف کردند. بسته های حاوی یک قاشق غذاخوری سر صاف چای به افراد داده و نحوه تهیه آن نیز آموزش داده شد به طوری که هربسته در یک لیوان آب به مدت 20 تا 30 دقیقه دم شده و روزانه صبح و عصر بین وعده های غذایی مصرف شد. در ابتدا و انتهای مطالعه, نمونه خون بعد از ناشتایی به مدت حداقل 12 ساعت از افراد گرفته و قندخون, هموگلوبین A1C, کلسترول تام, تری گلیسرید, کلسترول HDL, کلسترول LDL, لیپوپروتئین Lp(a), آپو A1 و آپو B100 اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و P کمتر و مساوی 0.05 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.یافته ها: 53 نفر (27 نفر گیرنده چای ترش و 26 نفر گیرنده چای معمولی) تا پایان مطالعه مشارکت داشتند. به جز Lp(a) و آپو A1, تمام لیپیدها و لیپوپروتئین های مورد مطالعه در گیرندگان چای ترش قبل و بعد از مداخله کاهش و افزایش (HDL-C) معنی داری را نشان دادند, در حالی که در گیرندگان چای معمولی تنها کلسترول HDL قبل و بعد از مداخله افزایش معنی داری نشان داد که نزدیک به 7/16% افزایش یافت. میانگین قندخون ناشتا در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نداشت. میانگین هموگلوبین A1C قبل و بعد از مداخله در گیرندگان چای ترش برخلاف گیرندگان چای معمولی تفاوت معنی داری نشان داد.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد مصرف دم کرده چای ترش به طور معنی داری نسبت به چای معمولی بر اصلاح پروفایل لیپیدهای خون موثر است ولی بر قند و هموگلوبین A1C اثر معنی دار طبی ندارد. با توجه به یافته های این مطالعه و بررسی های مشابه دیگر, مصرف متعادل چای ترش توسط افراد مبتلا به دیابت تاثیر خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مظفری خسروی، حسن، جلالی خان آبادی، بمان علی، و افخمی اردکانی، محمد. (1387). تاثیر چای ترش بر گلوکز, پروفایل چربی و لیپوپروتئین‌ ها در بیماران مبتلا به دیابت. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 10(6 (مسلسل 42))، 589-597. SID. https://sid.ir/paper/27243/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری خسروی حسن، جلالی خان آبادی بمان علی، افخمی اردکانی محمد. تاثیر چای ترش بر گلوکز, پروفایل چربی و لیپوپروتئین‌ ها در بیماران مبتلا به دیابت. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1387؛10(6 (مسلسل 42)):589-597. Available from: https://sid.ir/paper/27243/fa

    IEEE: کپی

    حسن مظفری خسروی، بمان علی جلالی خان آبادی، و محمد افخمی اردکانی، “تاثیر چای ترش بر گلوکز, پروفایل چربی و لیپوپروتئین‌ ها در بیماران مبتلا به دیابت،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 10، no. 6 (مسلسل 42)، pp. 589–597، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27243/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button