مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,457
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف سرکه همراه غذای پرچرب بر لیپیدهای سرم در افراد سالم

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 330

چکیده

 چکیده مقدمه: تغییراتی که پس از خوردن چربی در سطح لیپیدهای سرم ایجاد می شود (Postprandial lipidemia) با ایجاد آترواسکلروز ارتباط دارد و از عوامل خطرزای بیماری های قلبی شناخته شده است. از طرفی شواهد اندکی وجود دارد که سرکه سیب و اسید استیک باعث کاهش لیپیدهای سرم در رت و موش می  گردد اما اثر آن بر لیپیدهای خون انسان نامشخص است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف سرکه سیب بر تغییرات لیپیدهای سرم پس از خوردن غذای پر چرب در افراد سالم انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی متقاطع, تغییرات لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم پس از خوردن غذای پرچرب به همراه سرکه در 16 داوطلب سالم بررسی شد. وعده غذای آزمایشی (test meal) شامل 0.5 گرم چربی (کره) به ازای کیلوگرم وزن بدن, یک بار با 15 سیسی سرکه رقیق شده و بار دیگر با همان مقدار آب (به عنوان شاهد) در دو نوبت با فاصله 10 تا 15 روز مصرف شد. در هر نوبت آزمایش سه نمونه خون, ناشتا, 4 و 8 ساعت پس از خوردن وعده غذای آزمایشی گرفته شد. میزان تری گلیسرید, کلسترول و HDL-C سرم اندازه گیری شد. سطح زیر منحنی نیز با روش ذوزنقه ای (trapezoidal) محاسبه گردید. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس مقادیر تکرار شده و آزمون تی زوجی در نرمافزار آماری SPSS نسخه 11 آنالیز شدند.یافته ها: سطح تری  گلیسرید سرم پس از مصرف غذا با سرکه و با آب به طور معنی داری در مقایسه با سطح ناشتای آن افزایش یافت (p<0.05) و سپس به حد ناشتا رسید. اما تفاوتی در روند این تغییرات بین دو غذا وجود نداشت. بین سطح زیر منحنی تری گلیسرید بعد از خوردن غذا با سرکه ( mg/dL. 8h 326.66±820.75) و با آب (mg/dL. 8h 850.88±385.66) نیز تفاوتی وجود نداشت. همچنین تفاوتی بین تغییرات کلسترول تام, LDL-C و HDL-C بعد از خوردن غذا با سرکه و با آب مشاهده نگردید.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف یک دوز سرکهی سیب به همراه غذای پرچرب بر تغییرات کوتاه مدت لیپیدها و لیپوپروتئن های سرم پس از غذا در انسان تاثیری ندارد. پیشنهاد می شود در مطالعه های آتی مصرف طولانی مدت سرکه بر پروفایل لیپیدها در انسان مورد بررسی قرارگیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیشه بر، فریده، جلالی، محمدطه، و لطیفی، سیدمحمود. (1385). بررسی تاثیر مصرف سرکه همراه غذای پرچرب بر لیپیدهای سرم در افراد سالم. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 8(4 (مسلسل 32))، 325-330. SID. https://sid.ir/paper/27332/fa

    Vancouver: کپی

    شیشه بر فریده، جلالی محمدطه، لطیفی سیدمحمود. بررسی تاثیر مصرف سرکه همراه غذای پرچرب بر لیپیدهای سرم در افراد سالم. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1385؛8(4 (مسلسل 32)):325-330. Available from: https://sid.ir/paper/27332/fa

    IEEE: کپی

    فریده شیشه بر، محمدطه جلالی، و سیدمحمود لطیفی، “بررسی تاثیر مصرف سرکه همراه غذای پرچرب بر لیپیدهای سرم در افراد سالم،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 8، no. 4 (مسلسل 32)، pp. 325–330، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27332/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button