مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,398
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش های صحرایی دیابتی شده با الوکسان

صفحات

 صفحه شروع 492 | صفحه پایان 497

چکیده

 مقدمه: شلغم با نام علمی Brassica napus از قدیم در طب سنتی برای کاهش قند خون به کار می رفته است. از سوی دیگر شلغم اثر آنتی اکسیدانی دارد و بسیاری از گیاهانی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند, در درمان بیماری دیابت موثر شناخته شده اند. بنابراین, در پژوهش حاضر اثر کاهش دهنده قند خون عصاره شغلم پخته و هم چنین تغییرات سوخت و سازی تری گلیسرید, کلسترول تام, کلسترول - HDL و کلسترول - LDL در موش های صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش ها: در پژوهش حاضر به صورت تجربی 40 سر موش صحرایی نر با وزن 250-200 گرم به 4 گروه ده تایی به صورت زیر تقسیم شدند: گروه شاهد (رژیم معمولی), گروه کنترل دیابتی, گروه دیابتی دریافت کننده شلغم پخته و گروه دیابتی دریافت کننده گلی بن کلامید. موش ها با تزریق 120 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن آلوکسان مونوهیدرات در سه روز پی در پی دیابتی شدند. موش های گروه سوم روزانه به مدت 4 هفته, 16 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن عصاره شلغم, به صورت خوراکی دریافت کردند. سپس موش ها را بیهوش کرده و از تمام گروه ها خون گیری به عمل آمد و فاکتورهای مورد نظر بررسی و با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس مقایسه شدند.یافته ها: یافته های به دست آمده از این بررسی نشان داد عصاره شلغم پخته میزان سرمی گلوکز, تری گلیسرید, کلسترول و کلسترول - LDL را در موش های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی به طور معنی داری کاهش, و میزان کلسترول - HDL را افزایش داد (P<0.05).نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر نشان داد عصاره شلغم پخته در درمان بیماری دیابت موثر بوده و می تواند قند و چربی خون در موش های دیابتی را کاهش دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، فاطمه، انصاری سامانی، رویا، کریمی، علی، مرتضایی، سیف اله، شاهین فرد، نجمه، و رفیعیان کوپایی، محمود. (1391). اثر عصاره شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش های صحرایی دیابتی شده با الوکسان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 14(5 (مسلسل 65))، 492-497. SID. https://sid.ir/paper/27344/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری فاطمه، انصاری سامانی رویا، کریمی علی، مرتضایی سیف اله، شاهین فرد نجمه، رفیعیان کوپایی محمود. اثر عصاره شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش های صحرایی دیابتی شده با الوکسان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1391؛14(5 (مسلسل 65)):492-497. Available from: https://sid.ir/paper/27344/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه اکبری، رویا انصاری سامانی، علی کریمی، سیف اله مرتضایی، نجمه شاهین فرد، و محمود رفیعیان کوپایی، “اثر عصاره شلغم بر قند و پروفایل لیپیدی در موش های صحرایی دیابتی شده با الوکسان،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 14، no. 5 (مسلسل 65)، pp. 492–497، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا