مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,320
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین کننده های میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 98

چکیده

 مقدمه: شیوع بیماری دیابت به طور تهدیدآمیزی در جهان, به خصوص کشورها با درآمد کم و متوسط افزایش یافته است. این بیماری اثر مهمی بر کیفیت زندگی صدها میلیون بیمار مبتلا و خانواده های آنها دارد. تغذیه, به ویژه مصرف میوه و سبزی نقش مهمی در کنترل قند خون و پیشگیری از عوارض دیابت دارد. این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و ارتباط آن با عوامل جمعیتی و اجتماعی-اقتصادی در شهر تهران انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی در 367 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. میزان میوه و سبزی مصرفی با استفاده از یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک 169 آیتمی تعیین و ویژگی های دموگرافی و اقتصادی اجتماعی تکمیل شد. میانگین مصرف سبزی به طور معنی داری در افراد بازنشسته یا بی کار کمتر از افراد شاغل بود (p=0.04) و بیمارانی که دارای فرزند بودند نسبت به افرادی که فرزندی نداشتند, مصرف سبزی بالاتری داشتند که این تفاوت نیز از نظر آماری معنی دار بود(p=0.003) . مصرف میوه در بیمارانی که 3 فرزند و کمتر داشتند از بیماران با بیش از 3 فرزند, بیشتر بود(p=0.047) . تفاوت معنی داری از نظر مصرف میوه و سبزی بر اساس تحصیلات, شغل همسر بیمار, بعد خانوار, قومیت, درآمد, میزان مخارج خوراک و مدت اقامت در تهران در بیماران مورد بررسی مشاهده نشد. با استفاده از رگرسیون لجستیک, شاغل بودن رابطه معنی داری را با مصرف سبزی نشان داد(P=0.012) .

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فروید، مریم السادات، ربیعی، سمیرا، همایونی، فاطمه، رشیدخانی، بهرام، و آرین، وحید. (1389). تعیین کننده های میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 12(2 (مسلسل 50))، 89-98. SID. https://sid.ir/paper/27492/fa

    Vancouver: کپی

    فروید مریم السادات، ربیعی سمیرا، همایونی فاطمه، رشیدخانی بهرام، آرین وحید. تعیین کننده های میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1389؛12(2 (مسلسل 50)):89-98. Available from: https://sid.ir/paper/27492/fa

    IEEE: کپی

    مریم السادات فروید، سمیرا ربیعی، فاطمه همایونی، بهرام رشیدخانی، و وحید آرین، “تعیین کننده های میزان مصرف میوه و سبزی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 12، no. 2 (مسلسل 50)، pp. 89–98، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27492/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button