مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

896
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیشگویی تغییرات شاخص های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه بندی کاهش یافته در مطالعه آینده نگر قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 144

چکیده

 مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین شاخص های چاقی شامل نمایه توده بدن (BMI), دور کمر (WC) و نسبت دورکمر به دور باسن  (WHR) و الگوهای تغذیه ای حاصل از تحلیل Reduced Rank Regression (RRR) در یک بررسی کوهورت میان بزرگسالان تهرانی بود. مواد و روش ها: 141 بزرگسال در دو فاصله زمانی 6 ساله که از نظر شاخص های چاقی ارزیابی شدند. دریافت های غذایی ابتدایی به کمک 2 یادآمد 24 ساعته خوراک ثبت شدند. با توجه به دریافت چربی, نسبت چربی با چند باند دوگانه به چربی اشباع, کلسترول, فیبر و کلسیم دریافتی, 5 الگوی غذایی (عامل) استخراج شد. تغییرات شاخص های چاقی طی شش سال در پنجک های امتیاز عوامل بررسی شد. یافته ها: الگوی اول (سنتی) مقدار بار عاملی بالایی برای کربوهیدرات های تصفیه شده, غلات کامل, سبزیجات, گوشت قرمز و فرآوری شده, منابع چربی های اشباع و ترانس و تخم مرغ نشان داد که ارتباط مثبت با دریافت چربی, کلسترول و کلسیم وجود داشت (مقدار r به ترتیب 0.478, 0.626 و 0.486 باp<0.001 ). تمام شاخص های چاقی روند افزایشی در پنجک های امتیاز الگوی غذایی داشتند (BMI و WHR:p<0.05 وWC: p<0.001). الگوی پنجم (تخم مرغ) مقدار بار عاملی بالا برای تخم مرغ, میان وعده های شور, میوه ها و بار عاملی منفی برای گوشت قرمز و فرآوری شده, منابع چربی اشباع و ترانس, روغن گیاهی و فرآورده های لبنی داشت. این الگو بعد از تعدیل متغیرهای مداخله گرِ بالقوه, روند افزایشی برای (p<0.001) WC و (p<0.05) WHR نشان داد. سایر الگوها روند معنی داری برای شاخص های چاقی نشان ندادند. نتیجه گیری: یافته های RRR نشان دهنده دو الگوی غالب غذایی است که مرتبط با افزایش شاخص های چاقی می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرافت کاظم زاده، رویا، اقتصادی، شهریار، میرمیران، پروین، هدایتی، مهدی، گوهری، محمود، وفا، محمدرضا، جلالی فراهانی، سارا، و عزیزی، فریدون. (1389). پیشگویی تغییرات شاخص های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه بندی کاهش یافته در مطالعه آینده نگر قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 12(2 (مسلسل 50))، 131-144. SID. https://sid.ir/paper/27493/fa

    Vancouver: کپی

    شرافت کاظم زاده رویا، اقتصادی شهریار، میرمیران پروین، هدایتی مهدی، گوهری محمود، وفا محمدرضا، جلالی فراهانی سارا، عزیزی فریدون. پیشگویی تغییرات شاخص های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه بندی کاهش یافته در مطالعه آینده نگر قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1389؛12(2 (مسلسل 50)):131-144. Available from: https://sid.ir/paper/27493/fa

    IEEE: کپی

    رویا شرافت کاظم زاده، شهریار اقتصادی، پروین میرمیران، مهدی هدایتی، محمود گوهری، محمدرضا وفا، سارا جلالی فراهانی، و فریدون عزیزی، “پیشگویی تغییرات شاخص های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه بندی کاهش یافته در مطالعه آینده نگر قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 12، no. 2 (مسلسل 50)، pp. 131–144، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27493/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا