مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

القای دیابت نوع 2 تجربی با استفاده از روغن های زیتون و دنبه در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 174 | صفحه پایان 182

چکیده

 مقدمه: استفاده زیاد از چربی در جیره غذایی سبب بروز مقاومت انسولینی می گردد. بنابراین, پژوهش حاضر به منظور ارایه مدل تجربی مناسبی از دیابت نوع دو و مقایسه توانایی روغن های زیتون و دنبه در القای مقاومت انسولینی انجام شد.مواد و روش ها: پژوهش در سه مرحله, هر بار با 15 سر موش صحرایی نژاد اسپراگ دالی انجام گردید. گروه های کنترل, روغن زیتون و روغن دنبه, به مدت سه هفته به ترتیب توسط جیره معمول موش صحرایی, جیره غنی شده با 31% روغن زیتون یا روغن دنبه, تغذیه (مرحله اول), و سپس با تجویز داخل صفاقی 35 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین (مراحل 2 و 3) دیابتی شدند.یافته ها: آزمون تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) در مرحله اول بیانگر عدم تحمل گلوکز در هر دو گروه در مقایسه با گروه کنترل بود (P<0.05), و در مرحله دوم مقدار افزایش سطح گلوکز خون در گروه روغن زیتون بیشتر بود. هر دو روغن به ویژه روغن زیتون مقادیر کلسترول تام و کلسترول ـ LDL را افزایش دادند. سطح انسولین در گروه روغن دنبه, به ویژه پس از دیابتی شدن بیشتر از سایر گروه ها بود. بر اساس یافته های آزمون تحمل انسولین و یافته های HOMA-IR حساسیت به انسولین در هر دو گروه, به ویژه در گروه روغن دنبه کاهش یافت.نتیجه گیری: هر دو روغن دارای اثرات قابل توجهی بر سوخت و ساز بودند, ولی روغن زیتون بیشتر سبب اختلالات لیپید خون و روغن دنبه بیشتر سبب مقاومت نسبت به انسولین گردید. به نظر می رسد روغن دنبه مدل مناسب تری برای مطالعه اختلالات کربوهیدراتی دیابت نوع 2 و روغن زیتون مدل مناسب تری در ایجاد اختلالات لیپیدی و به احتمال زیاد سندرم متابولیک باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاطمی طباطبایی، سیدرضا، موری بختیاری، نغمه، ملکیان، عبدالرضا، کریمیان، عباس، ایوانی، سعید، نوری، سیدمحمدعلی، اشکیانی، پویا، و نقاش پور، فریناز. (1392). القای دیابت نوع 2 تجربی با استفاده از روغن های زیتون و دنبه در موش صحرایی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 15(2 (مسلسل 68))، 174-182. SID. https://sid.ir/paper/27515/fa

    Vancouver: کپی

    فاطمی طباطبایی سیدرضا، موری بختیاری نغمه، ملکیان عبدالرضا، کریمیان عباس، ایوانی سعید، نوری سیدمحمدعلی، اشکیانی پویا، نقاش پور فریناز. القای دیابت نوع 2 تجربی با استفاده از روغن های زیتون و دنبه در موش صحرایی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1392؛15(2 (مسلسل 68)):174-182. Available from: https://sid.ir/paper/27515/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضا فاطمی طباطبایی، نغمه موری بختیاری، عبدالرضا ملکیان، عباس کریمیان، سعید ایوانی، سیدمحمدعلی نوری، پویا اشکیانی، و فریناز نقاش پور، “القای دیابت نوع 2 تجربی با استفاده از روغن های زیتون و دنبه در موش صحرایی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 15، no. 2 (مسلسل 68)، pp. 174–182، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27515/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button