مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف روی خوراکی در افزایش رشد کودکان مبتلا به دیابت نوع یک

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 124

کلیدواژه

SDSQ4

چکیده

 کمبود روی از علل کاهش رشد کودکان مبتلا به دیابت نوع یک میباشد. در این تحقیق 20  نوجوان دیابتی در سنین 15-11 سالگی که از نظر قد و وزن زیر صدک پنجم بودند و هنوز صفات ثانویه جنسی در آنها ظاهر نشده بود, جهت بررسی اثر مصرف روی در رشد وزنی و قدی انتخاب گردیدند. این کودکان بیماری زمینه ای دیگری از جمله عفونت ادراری و کم کاری غده تیرویید نداشتند. این بیماران بصورت تصادفی به دو گروه 10 نفری تقسیم شدند. به 10 نفر از آنها شربت سولفات روی به میزان 25 میلی گرم در روز بصورت خوراکی به مدت 6 ماه تجویز شد و 10 نفر دیگر به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. قد, وزن, قندخون و HbA1C  بیماران در شروع و سپس هر 3 ماه اندازه گیری گردید. متوسط قندخون و HbA1C در هر دو گروه در ابتدای بررسی بترتیب 150±30mg/dL و 4/3±7/6% بود. سه ماه و شش ماه بعد از شروع بررسی, میزان قند و HbA1C به صورت زیر بود: 140±28mg/dL و 2±7% و 158±25mg/dL و 8/3±4/6%. با استفاده از فرمول SDS سرعت افزایش وزن و قد در هر گروه سنی محاسبه گردید. مقایسه گروه مصرف کننده روی و گروه شاهد نشان دهنده تاثیر مثبت روی بر سرعت افزایش وزن و قد در گروه مصرف کننده روی بود (P<0.001). بنابراین مصرف روی خوراکی در کودکان دیابتی که از نظر قد و وزن زیر صدک پنجم می باشند, پیشنهاد میگردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی زاده، زهره، و کاشف، سارا. (1380). بررسی تاثیر مصرف روی خوراکی در افزایش رشد کودکان مبتلا به دیابت نوع یک. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 3(2 (مسلسل 10))، 121-124. SID. https://sid.ir/paper/27559/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی زاده زهره، کاشف سارا. بررسی تاثیر مصرف روی خوراکی در افزایش رشد کودکان مبتلا به دیابت نوع یک. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1380؛3(2 (مسلسل 10)):121-124. Available from: https://sid.ir/paper/27559/fa

    IEEE: کپی

    زهره کرمی زاده، و سارا کاشف، “بررسی تاثیر مصرف روی خوراکی در افزایش رشد کودکان مبتلا به دیابت نوع یک،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 3، no. 2 (مسلسل 10)، pp. 121–124، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button