مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پیشگیری کننده آب سیر در آسیب های کلیوی ناشی از دیابت ملیتوس در موش های صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 339

چکیده

 مقدمه: از آنجا که همه پژوهش های انجام شده در زمینه ی خواص سیر در بهبود نفروپاتی دیابتی پس از ایجاد دیابت انجام شده است, بر آن شدیم تا خواص پیشگیری کننده آب سیر را بر عوارض کلیوی دیابت مورد مطالعه قرار دهیم.مواد و روش ها: چهل سر موش صحرایی نر به 5 گروه تقسیم شدند: 1 گروه طبیعی N)), 2- گروه طبیعی + سیر (N+G) که به مدت 6 هفته آب سیر دریافت کردند, 3) گروه دیابتی (D) که با تزریق استروپتوزوتوسین (STZ) به میزان 60mg/Kg به صورت داخل صفاقی دیابتی شده بودند, 4) گروه دیابتی + سیر قبل (D+Gb): که برای سه هفته قبل و سه هفته بعد از تزریق STZ آب سیر را دریافت نمودند, 5) گروه دیابتی + سیر بعد (D+Ga), این گروه سه روز بعد از تزریق STZ آب سیر را برای 3 هفته دریافت کردند. یافته ها: نتایج نشان داد دیابت باعث افزایش معنی داری در میزان کراتینین سرم, کلیرانس کراتینین و هم چنین کاهش معنی داری در نسبت اوره به کراتینین ادرار (Ur:Cr) در گروه دیابتی نسبت به سایر گروه ها شد. مصرف سیر موجب هدایت این تغییرات به حدود طبیعی شد, به طوری که مصرف سیر قبل از تزریق STZ در گروه D+Gb اختلاف معنی داری را در همه عوامل مورد بررسی در مقایسه با گروه D+Ga ایجاد کرد.نتیجه گیری: در این مطالعه, برای اولین بار نشان داده شد که مصرف سیر قبل از ایجاد دیابت موجب کاهش بیشتری در عوارض کلیوی نسبت به گروهی می شود که پس از ایجاد دیابت سیر دریافت کنند. بنابراین, سیر می تواند هر دو نقش پیشگیری کننده و درمانی را در برابر عوارض دیابت ایفا نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راشکی کمک، مصطفی، گل، علی، و دبیری، شهریار. (1388). اثر پیشگیری کننده آب سیر در آسیب های کلیوی ناشی از دیابت ملیتوس در موش های صحرایی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 11(3 (مسلسل 45))، 331-339. SID. https://sid.ir/paper/27878/fa

    Vancouver: کپی

    راشکی کمک مصطفی، گل علی، دبیری شهریار. اثر پیشگیری کننده آب سیر در آسیب های کلیوی ناشی از دیابت ملیتوس در موش های صحرایی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1388؛11(3 (مسلسل 45)):331-339. Available from: https://sid.ir/paper/27878/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی راشکی کمک، علی گل، و شهریار دبیری، “اثر پیشگیری کننده آب سیر در آسیب های کلیوی ناشی از دیابت ملیتوس در موش های صحرایی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 11، no. 3 (مسلسل 45)، pp. 331–339، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27878/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button