مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

914
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی سر شاخه گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز، چربی های سرم و حفاظت سلول های بتا در موش صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 323 | صفحه پایان 329

چکیده

 مقدمه: کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. در مطالعه حاضر, اثر مصرف خوراکی سرشاخه زالزالک بر غلظت گلوکز و لیپید های سرم و تراکم سلول های بتا در موش های صحرایی دیابتی بررسی شد.مواد و روش ها: موش های صحرایی نر نژاد NMRI (تعداد = 32) به چهار گروه شاهد, شاهد درمان شده با گیاه, دیابتی و دیابتی درمان شده با گیاه تقسیم بندی شدند. دو گروه درمان شده از غذای موش حاوی 25/6% گیاه به مدت 6 هفته بدون محدودیت استفاده نمودند. برای دیابتی نمودن موش ها از استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز و داخل صفاقی به غلظت 60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن حیوان استفاده شد. غلظت گلوکز, تری گلیسرید, کلسترول تام, LDL-C و HDL-C سرم قبل از بررسی و در هفته های سوم و ششم پس از بررسی اندازه گیری شد. به علاوه, تراکم سلول های بتا در جزایر لانگرهانس در چهار گروه با استفاده از روش رنگ آمیزی گومری منوکروم بررسی شد.یافته ها: در گروه دیابتی درمان شده با گیاه, غلظت گلوکز سرم به طور معنی دار در هفته های سوم و ششم کمتر از گروه دیابتی بود (p<0.05). سطح سرمی کلسترول تام, تری گلیسرید, و HDL-C در گروه دیابتی درمان شده در همین هفته ها تفاوت معنی دار را در مقایسه با گروه دیابتی نشان نداد. از طرف دیگر, درمان موش های دیابتی با گیاه کاهش معنی دار غلظت LDL-C را در مقایسه با گروه دیابتی به همراه داشت (p<0.05). از نظر بافت شناسی نیز در موش های دیابتی, تعداد متوسط سلول های بتا در هر جزیره کاهش معنی دار نشان داد و درمان با گیاه نیز تغییری در گروه دیابتی ایجاد ننمود.نتیجه گیری: مصرف خوراکی زالزالک در مدل تجربی دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و LDL-C سرم می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صداقت، رضا، روغنی، مهرداد، و زارعی، محسن. (1388). اثر مصرف خوراکی سر شاخه گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز, چربی های سرم و حفاظت سلول های بتا در موش صحرایی دیابتی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 11(3 (مسلسل 45))، 323-329. SID. https://sid.ir/paper/27882/fa

    Vancouver: کپی

    صداقت رضا، روغنی مهرداد، زارعی محسن. اثر مصرف خوراکی سر شاخه گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز, چربی های سرم و حفاظت سلول های بتا در موش صحرایی دیابتی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1388؛11(3 (مسلسل 45)):323-329. Available from: https://sid.ir/paper/27882/fa

    IEEE: کپی

    رضا صداقت، مهرداد روغنی، و محسن زارعی، “اثر مصرف خوراکی سر شاخه گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز, چربی های سرم و حفاظت سلول های بتا در موش صحرایی دیابتی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 11، no. 3 (مسلسل 45)، pp. 323–329، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button