مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

965
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفران

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 54

چکیده

 مقاومت برشی, انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح, همچنین نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن گل پارامترهایی مهم در طراحی و توسعه مکانیزم های برداشت هستند. در این تحقیق تاثیر سرعت برش و زاویه تیزی تیغه بر مقاومت برشی و انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح ساقه زعفران (.Crocus sativus L) در رطوبت های مختلف برش تعیین شد. تاثیر سرعت کندن گل و سطوح مختلف سن گیاه بر نیرو و انرژی مورد نیاز برای کندن گل زعفران نیز بررسی شد. آزمایش ها روی نمونه های جمع آوری شده از مزارع شهرستان کاشمر با استفاده از دستگاه کشش - فشار مواد بیولوژیک اجرا شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمایش های فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که اثر زاویه تیزی و سرعت برش بر مقاومت برشی و انرژی مورد نیاز برای برش به ازای واحد سطح در سطح احتمال 1 درصد معنی دار است ولی اثر متقابل این عوامل معنی دار نیست. با افزایش زاویه تیزی از 17 به 24 درجه, مقاومت برشی از 0.130 به 0.190 مگاپاسکال و انرژی لازم به ازای واحد سطح برای برش ساقه از 0.305 به 0.443 میلی ژول بر میلی متر مربع افزایش می یابد. با افزایش سرعت برش از 20 به 200 میلی متر بر دقیقه میانگین مقاومت برشی از 0.179 به 0.158 مگاپاسکال و انرژی لازم برای برش به ازای واحد سطح ساقه گل از 0.467 به 0.340 میلی ژول بر میلی متر مربع کاهش می یابد. با افزایش بیشتر سرعت برش (از 200 به 500 میلی متر بر دقیقه), مقاومت برشی و انرژی لازم برای برش کاهش پیدا نمی کند و بنابراین زاویه تیزی 17 درجه و سرعت برش 200 میلی متر بر دقیقه برای برش ساقه زعفران توصیه می شود. نتایج همچنین نشان می دهد که با افزایش سرعت کندن از 50 تا 500 میلی متر بر دقیقه, میانگین نیروی کندن از 0.339 به 0.459 نیوتن و مقاومت کششی از 0.169 به 0.229 مگاپاسکال و انرژی مصرفی به ازای واحد سطح از 0.473 به 1.914 میلی ژول بر میلی متر مربع افزایش می یابد, اما اثر سن گیاه بر نیروی کندن, مقاومت کششی, و انرژی لازم برای کندن گل به ازای واحد سطح معنی دار نیست. داده های به دست آمده از این تحقیق در طراحی و توسعه مکانیزم های برداشت زعفران کاربرد دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واله قوژدی، هادی، حسن بیگی بیدگلی، سیدرضا، سعیدی راد، محمدحسین، و کیانمهر، محمدحسین. (1389). تعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفران. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 11(3)، 41-54. SID. https://sid.ir/paper/27955/fa

    Vancouver: کپی

    واله قوژدی هادی، حسن بیگی بیدگلی سیدرضا، سعیدی راد محمدحسین، کیانمهر محمدحسین. تعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفران. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1389؛11(3):41-54. Available from: https://sid.ir/paper/27955/fa

    IEEE: کپی

    هادی واله قوژدی، سیدرضا حسن بیگی بیدگلی، محمدحسین سعیدی راد، و محمدحسین کیانمهر، “تعیین مقاومت برشی ساقه و نیروی لازم برای کندن گل زعفران،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 11، no. 3، pp. 41–54، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button