مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تشخیص پسته های پوک از مغزدار با استفاده از انعکاس و پردازش صدا در دو حوزه زمان و فرکانس

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 134

چکیده

 پسته مهم ترین محصول صادراتی غیرنفتی ایران محسوب می شود, وجود پسته های پوک در میان پسته های مغز دار, باعث افت کیفیت و قیمت محصول می شود. در پایانه های فراوری پسته, معمولا پسته های پوک را از پسته های مغز دار با روش شناوری در آب یا با استفاده از دستگاه های مکانیکی جدا می کنند که روش های مکانیکی دقت بالایی ندارند و روش شناوری نیز احتمال انتقال قارچ را از پسته های آلوده به پسته های غیرآلوده بالا می برد. در مقاله حاضر روشی مبتنی بر آنالیز انعکاس صدای برخورد پسته با صفحه ای فولادی در دو حوزه زمان و فرکانس پیشنهاد شده است. برای این کار, دستگاهی مرکب از یک جعبه آکوستیک متصل به رایانه شخصی تهیه شد. ابتدا نمونه هایی از دانه های پسته بر اساس اندازه به سه گروه درشت, متوسط, و ریز تفکیک و سپس هر گروه بر اساس وزن به دو گروه پوک و مغزدار تقسیم شد. انعکاس صدای هر برخورد از طریق میکروفن به رایانه منتقل و در دو حوزه زمان و فرکانس آنالیز شد. شناسایی رایانه ای بر اساس روش نزدیک ترین فاصله به میانگین صورت گرفت. بهترین نتایج برای گروه درشت به دست آمد. در این جداسازی دقت 98.75 درصد برای تشخیص پسته های درشت پوک و 82.50 درصد برای تشخیص پسته های درشت مغزدار به دست آمد. نتایج به دست آمده از دقت تشخیصی برای گروه های دیگر نیز نسبتا مناسب بود. حداقل دقت جداسازی برای دانه های متوسط مغزدار, معادل 62.75 درصد به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، امین، طالبی، سیامک، و سجادی، سیدجواد. (1387). تشخیص پسته های پوک از مغزدار با استفاده از انعکاس و پردازش صدا در دو حوزه زمان و فرکانس. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 9(3)، 123-134. SID. https://sid.ir/paper/28091/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی امین، طالبی سیامک، سجادی سیدجواد. تشخیص پسته های پوک از مغزدار با استفاده از انعکاس و پردازش صدا در دو حوزه زمان و فرکانس. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1387؛9(3):123-134. Available from: https://sid.ir/paper/28091/fa

    IEEE: کپی

    امین رستمی، سیامک طالبی، و سیدجواد سجادی، “تشخیص پسته های پوک از مغزدار با استفاده از انعکاس و پردازش صدا در دو حوزه زمان و فرکانس،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 9، no. 3، pp. 123–134، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28091/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button