مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,233
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر گونه گندم و نسبت اختلاط آرد بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سمنو

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

سمنو, یا مالت گندم, از دسرهای سنتی ایران است که به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد مصرف آن در حال گسترش است. روش تولید این فرآورده اغلب به صورت خانگی و کارگاهی است, بدین معنا که تولید صنعتی آن هنوز توسعه چندانی نیافته است. برای تهیه سمنو از عصاره جوانه تازه گندم و آرد کامل گندم استفاده می شود, از این رو گونه گندم مورد استفاده از نظر مقدار نشاسته و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی در زمان جوانه زنی و همچنین نسبت آرد کامل به گندم اولیه به کار رفته از جمله عمده ترین عوامل موثر بر ویژگی های کمی و کیفی محصول نهایی خواهند بود. به همین دلیل در این پژوهش, تاثیر گونه گندم (هیرمند و طبسی) و نیز نسبت های اختلاط آرد (بر مبنای نسبت آرد به مقدار گندم اولیه) در دو سطح 1:2 و 1:3 بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سمنو شامل قند کل, قند کاهنده (احیا کننده), pH, اسیدیته, پروتئین, خاکستر, رنگ, بریکس, گرانروی, رطوبت, فعالیت آبی, عمر ماندگاری محصول در شرایط نگهداری محصول در یخچال به مدت 50 روز, و ویژگی های حسی بررسی شد. نتایج نشان داد که گونه گندم و نسبت اختلاط آرد با عصاره به تنهایی و به طور همزمان تاثیر معنی داری (p<0.05) بر ویژگی های اندازه گیری شده دارند و نیز اینکه گونه هیرمند و نسبت اختلاط آرد بر مبنای 1:2 (دو قسمت آرد به یک قسمت گندم اولیه) از لحاظ تمامی ویژگی های اندازه گیری شده به عنوان تیمارهای برتر انتخاب شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمجیدی، عادل، و عباسی، سلیمان. (1391). بررسی تاثیر گونه گندم و نسبت اختلاط آرد بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سمنو. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 13(1)، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/28112/fa

    Vancouver: کپی

    میرمجیدی عادل، عباسی سلیمان. بررسی تاثیر گونه گندم و نسبت اختلاط آرد بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سمنو. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1391؛13(1):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/28112/fa

    IEEE: کپی

    عادل میرمجیدی، و سلیمان عباسی، “بررسی تاثیر گونه گندم و نسبت اختلاط آرد بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سمنو،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 13، no. 1، pp. 45–56، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28112/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button