مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

811
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین نیروی کوبش در سه رقم متداول برنج تحت شرایط دینامیکی

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 114

چکیده

 یکی از خواص زیست مکانیکی مهم محصول برنج که در طراحی ماشین های برداشت و پس از برداشت مورد استفاده قرار می گیرد, نیروی کوبش یا نیروی لازم برای جداکردن دانه از خوشه است. این عامل در تعیین میزان توان مصرفی خرمنکوب ها و کمباین های برنج, بازدهی کوبش و نیز تلفات ریزش نقش اساسی دارد. این تحقیق مقدار این نیرو در سه سطح رطوبتی (12 درصد, 16 درصد و 23 درصد بر پایه تر) و چهار سرعت اعمال نیرو (5, 20, 35 و 50 میلی متر بر دقیقه), در سه جهت متفاوت (در راستای محور طولی دانه, عمود بر وجه جلویی و عمود بر وجه جانبی) و در موقعیت های مختلف دانه روی خوشه (ابتدا, وسط و انتها), برای ارقام متداول برنج (علی کاظمی, هاشمی و خزر) در منطقه گیلان, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و با پنج تکرار مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. برای اندازه گیری این نیرو از دستگاه آزمون کشش – فشار محصولات زیستی و گیره های نگه دارنده مخصوص استفاده شد. میانگین داده از نظر آماری مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که مقدار نیروی کوبش در ارقام مختلف تفاوت های معنی داری دارند. محتوای رطوبت محصول, نحوه اعمال نیرو, سرعت اعمال نیرو, و محل انتخاب نمونه در خوشه بر نیروی کوبش اثر معنی داری داشت. بیشترین مقدار میانگین نیرو 2.620 نیوتن در رقم هاشمی, با محتوای رطوبت دانه 16 درصد بر پایه تر, در حالت بارگذاری کششی با سرعت 35 میلی متر بر دقیقه و در ابتدای خوشه مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری اصلی ارده، عزت اله، و یاوری، سهیلا. (1390). تعیین نیروی کوبش در سه رقم متداول برنج تحت شرایط دینامیکی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 12(2)، 101-114. SID. https://sid.ir/paper/28123/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری اصلی ارده عزت اله، یاوری سهیلا. تعیین نیروی کوبش در سه رقم متداول برنج تحت شرایط دینامیکی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1390؛12(2):101-114. Available from: https://sid.ir/paper/28123/fa

    IEEE: کپی

    عزت اله عسکری اصلی ارده، و سهیلا یاوری، “تعیین نیروی کوبش در سه رقم متداول برنج تحت شرایط دینامیکی،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 12، no. 2، pp. 101–114، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28123/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button