مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر رقم، اندازه و رطوبت دانه بر ضریب کشسانی و حداکثر تنش تماسی دانه جو

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 126

چکیده

 انجام هر نوع تحلیل مهندسی به منظور طراحی یا بهینه سازی سامانه های ماشینی در مراحل مختلف برداشت و فراوری محصولات دانه ای, از جمله دانه جو, به وجود اطلاعات پایه در زمینه خواص فیزیکی و مکانیکی مواد کشاورزی وابسته است. خواصی که به واسطه ماهیت زیست شناختی مواد کشاورزی در شرایط مختلف به طور معنی داری تغییر می کنند. بر این اساس, در این پژوهش با انجام 300 آزمون فشاری, دو پارامتر با اهمیت ضریب کشسانی و تنش تماسی که عموما معرف استحکام دانه می باشند استخراج شد و اثر متغیرهای مستقل بر آنها از لحاظ آماری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عوامل رقم (ارقام سهند, ماکویی و والفجر) و رطوبت, تاثیر معنی داری بر ضریب کشسانی و حداکثر تنش تماسی دانه جو دارند (p<0.01) در حالی که اثر اندازه دانه بر آنها معنی دار نبود. با افزایش رطوبت, تنش تماسی به طور خطی و ضریب کشسانی, تحت منحنی –S شکل معکوس کاهش می یابد. بر این اساس می توان سطح رطوبت 17 درصد (بر پایه تر) را به عنوان رطوبت انتقالی در دانه جو در نظر گرفت, به طوری که در مقادیر کمتر و بیشتر از آن, دانه به ترتیب, رفتاری ترد و نرم از خود نشان می دهد. محدوده حداکثر تنش ایجاد شده در دانه جو در محدوده کشسان از 243 مگاپاسکال, در رطوبت 25 درصد تا 2832 مگاپاسکال در رطوبت 10.2 درصد متغیر بود. به همین ترتیب ضریب کشسانی دانه جو نیز از 11.3 تا 455.4 مگاپاسکال در شرایط مختلف تیماری, متفاوت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افکاری سیاح، امیرحسین، گل محمدی، عبداله، و راسخ، منصور. (1390). بررسی اثر رقم, اندازه و رطوبت دانه بر ضریب کشسانی و حداکثر تنش تماسی دانه جو. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 12(2)، 115-126. SID. https://sid.ir/paper/28124/fa

    Vancouver: کپی

    افکاری سیاح امیرحسین، گل محمدی عبداله، راسخ منصور. بررسی اثر رقم, اندازه و رطوبت دانه بر ضریب کشسانی و حداکثر تنش تماسی دانه جو. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1390؛12(2):115-126. Available from: https://sid.ir/paper/28124/fa

    IEEE: کپی

    امیرحسین افکاری سیاح، عبداله گل محمدی، و منصور راسخ، “بررسی اثر رقم, اندازه و رطوبت دانه بر ضریب کشسانی و حداکثر تنش تماسی دانه جو،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 12، no. 2، pp. 115–126، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28124/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button