مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر امواج فراصوت بر بعضی خواص نشاسته سیب زمینی و گندم

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 108

چکیده

 نشاسته, پلیمر ارزان و طبیعی با کاربری فراوان است. نشاسته طبیعی مشکلاتی به وجود می آورد که استفاده وسیع از آن را در صنایع محدود می کند. می توان نشاسته را در جهت کاربرد مورد نظر صنعت اصلاح کرد. امروزه توجه ویژه به اصلاح فیزیکی نشاسته برای کاربردهای غذایی وجود دارد زیرا نشاسته اصلاح شده فیزیکی ایمن است. امواج فراصوت می تواند فرایند موثری برای اصلاح نشاسته باشد. در این تحقیق, نشاسته گندم و سیب زمینی در شرایط مختلف (شدت, مدت زمان, و دما) تحت تاثیر امواج فراصوت قرار گرفت و خواص فیزیکی نشاسته بررسی شد. امواج فراصوت باعث کاهش ویسکوزیته حداکثر به میزان 21 و 13 درصد و افزایش پایداری ویسکوزیته داغ و سرد در نشاسته گندم و سیب زمینی شد. همچنین امواج فراصوت باعث افزایش دمای خمیری شدن نشاسته گندم و سیب زمینی به میزان 10 و 6 درجه سانتی گراد شد؛ خمیر تولید شده شفاف تر و ویسکوزیته آن کمتر بود. بررسی نحوه تاثیر امواج فراصوت بر نشاسته سیب زمینی نشان داد که الگوی تاثیر بر نشاسته سیب زمینی گندم یکی است اما عامل دما و شدت صوت مهم تر است و بیشتر تغییرات بالای درجه حرارت ژلاتیناسیون و بر اثر انهدام گرانول ها اتفاق می افتد. بررسی مشخص کرد که روند تغییرات ایجاد شده در خصوصیات نشاسته در اثر اعمال امواج فراصوت تقریبا یکسان است و عواملی که بیش از همه بر میزان تغییرات موثرند, شدت امواج و دماست. طولانی کردن مدت زمان تاثیر صوت بیش از 10 دقیقه تقریبا بی اثر بود. امواج فراصوت قوی می توانند برای تهیه نشاسته اصلاح شده فیزیکی که به ویسکوزیته کم و شفافیت بالا نیاز دارد به کار رود و در واقع کمکی برای تولید نشاسته اصلاح شده فیزیکی رقیق در حالت جوش باشد که امروزه اغلب با روش های شیمیایی نظیر تیمار با اسید یا اکسیداسیون تولید می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، مهدی، پورآذرنگ، هاشم، مرتضوی، علی، و نصیری محلاتی، مهدی. (1387). تاثیر امواج فراصوت بر بعضی خواص نشاسته سیب زمینی و گندم. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 9(1)، 95-108. SID. https://sid.ir/paper/28170/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی مهدی، پورآذرنگ هاشم، مرتضوی علی، نصیری محلاتی مهدی. تاثیر امواج فراصوت بر بعضی خواص نشاسته سیب زمینی و گندم. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1387؛9(1):95-108. Available from: https://sid.ir/paper/28170/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کریمی، هاشم پورآذرنگ، علی مرتضوی، و مهدی نصیری محلاتی، “تاثیر امواج فراصوت بر بعضی خواص نشاسته سیب زمینی و گندم،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 9، no. 1، pp. 95–108، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button