مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

765
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرایند خشک شدن و کیفیت کلزا

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 124

چکیده

 در این تحقیق با به کارگیری یک دستگاه خشک کن آزمایشگاهی سه واحدی قابل اتصال به کامپیوتر, فرایند خشک شدن کلزا به صورت تک لایه و پیوسته بررسی شد و با استفاده از طرح آماری کاملا تصادفی تاثیر تغییرات دو عامل مهم یکی دمای خشک کردن و دیگری سرعت جابه جایی هوای گرم بر پارامتر زمان و تغییر آهنگ خشک کردن, ضرایب نفوذ رطوبت, و انرژی فعال سازی محصول کلزا رقم اوپرا در دماهای 40 , 50, و 60 درجه سانتی گراد و دو سرعت جابه جایی هوای گرم 1 و 2 متر بر ثانیه ارزیابی شد. همچنین, با استفاده از معادله رگرسیونی خطی, مدل تخمین زمان خشک شدن کلزا در محدوده دمایی آزمایش ها نیز ارائه شد. علاوه بر شاخص های ذکر شده, پارامترکیفی درصد اسیدیته روغن کلزای خشک شده نیز اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تاثیر فاکتورهای دما و سرعت جابه جایی هوا بر فرایند خشک شدن محصول کلزا معنی دار است. تغییر دمای فرایند از 40 به 60 درجه سانتی گراد, 66.4 درصد از زمان خشک شدن را کم کرد. تغییر سرعت هوای گرم از 1 به 2 متر بر ثانیه موجب 29.4 درصد کاهش در زمان خشک شدن آن گردید. ضریب نفوذ رطوبت دانه کلزا در محدوده دمایی تحقیق از 2.05694×10-8 تا 5.8061×10-8 مجذور متر بر ثانیه تغییر می کند. انرژی فعال سازی نیز در حدود 27.34 تا 37.49 کیلوژول بر مول به دست آمد. از نظر کیفی تغییرات دما و سرعت هوا در محدوده های ذکر شده تاثیری معنی دار بر افزایش اسیدهای چرب آزاد روغن استحصالی کلزای خشک شده نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گازر، حمیدرضا، و مینایی، سعید. (1387). تاثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرایند خشک شدن و کیفیت کلزا. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 9(1)، 109-124. SID. https://sid.ir/paper/28174/fa

    Vancouver: کپی

    گازر حمیدرضا، مینایی سعید. تاثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرایند خشک شدن و کیفیت کلزا. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1387؛9(1):109-124. Available from: https://sid.ir/paper/28174/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا گازر، و سعید مینایی، “تاثیر تغییرات دما و سرعت هوا بر فرایند خشک شدن و کیفیت کلزا،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 9، no. 1، pp. 109–124، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button