مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,944
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عمل آوری مکانیزه کاه با اوره و مقایسه آن با شیوه رایج عمل آوری کاه در کشور

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 154

چکیده

 ارزش غذایی کاه غلات می تواند با عمل آوری و با استفاده از اوره به عنوان منبع آمونیاک افزایش یابد. عمل آوری مرسوم کاه غلات با اوره در کشور روشی پرهزینه, مشکل, و زمان بر است. کاربرد ماشین برای تسهیل یا حذف برخی از این عملیات ضروری است. هدف این تحقیق عمل آوری کاه گندم به روش مکانیزه و مقایسه ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم آن با روش غیرمکانیزه (دستی) بود. برای عمل آوری مکانیزه کاه از دستگاه بسته بند مکعبی مجهز به سیستم پاشش محلول اوره استفاده شد. همزمان با اجرای آزمایش ها به روش مکانیزه, عمل آوری کاه به شیوه رایج نیز اجرا شد. ارزش غذایی نمونه های غنی شده به روش مکانیزه و نمونه های روش رایج در آزمایشگاه تعیین و مقایسه شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که که اثر روش عمل آوری بر مقادیر برخی از ترکیبات شیمیایی کاه (DM, Ash, CP ,CF, و (ADL معنی دار نیست. اما اثر این عامل بر قابلیت هضم کاه (DMD, OMD, و (DOMD و سایر ترکیبات شیمیایی از قبیل NDF و ADF معنی دار است (P<0.05). میانگین مقادیر DMD, OMD, و DOMD در کاه عمل آوری نشده به ترتیب برابر 30.00, 27.64, و 25.92 درصد بود که پس از عمل آوری در روش رایج به 44.35, 44.43, و 41.46 و در روش مکانیزه به 40.35, 37.87, و 35.51 درصد رسید. ظرفیت مزرعه ای و ماده ای موثر دستگاه برای عمل آوری مکانیزه کاه به ترتیب برابر با 0.41 هکتار در ساعت و 2.05 تن در ساعت بود. با استفاده از دستگاه بسته بند مجهز به سیستم پاشش محلول اوره, می توان هزینه های عمل آوری هر تن کاه را به میزان 360000 ریال کاهش داد. این روش همچنین توانایی پاشش محلول و رساندن رطوبت به میزان مورد نیاز را برای عمل آوری کاه در شرایط مزرعه دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یونسی الموتی، محمد، خوش تقاضا، محمدهادی، و زاهدی فر، مجتبی. (1387). عمل آوری مکانیزه کاه با اوره و مقایسه آن با شیوه رایج عمل آوری کاه در کشور. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 9(1)، 141-154. SID. https://sid.ir/paper/28176/fa

    Vancouver: کپی

    یونسی الموتی محمد، خوش تقاضا محمدهادی، زاهدی فر مجتبی. عمل آوری مکانیزه کاه با اوره و مقایسه آن با شیوه رایج عمل آوری کاه در کشور. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1387؛9(1):141-154. Available from: https://sid.ir/paper/28176/fa

    IEEE: کپی

    محمد یونسی الموتی، محمدهادی خوش تقاضا، و مجتبی زاهدی فر، “عمل آوری مکانیزه کاه با اوره و مقایسه آن با شیوه رایج عمل آوری کاه در کشور،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 9، no. 1، pp. 141–154، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28176/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button