مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات برخی ویژگی های کمی و کارایی مصرف آب توده سیر سفید همدان در زمان های قطع و سطوح مختلف آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 از آنجا که مدیریت آبیاری (زمان قطع آبیاری, حجم آب آبیاری و دور آبیاری) بر عملکرد و کیفیت پس از برداشت محصول سیر و قابلیت انباری آن اثرگذار است, آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی به مدت سه سال (1386-1384) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان اجرا شد که در آن مقادیر مختلف آب آبیاری به عنوان عامل اصلی در 3 سطح (75, 100, و 125 درصد نیاز آبی) و زمان قطع آبیاری به عنوان عامل فرعی در 3 سطح (یک هفته قبل از زمان رایج منطقه, زمان رایج قطع آبیاری در منطقه و یک هفته پس از زمان معمول منطقه) و در 3 تکرار به اجرا درآمد. پس از برداشت محصول وزن, قطر, تعداد پوسته سوخ سیر, تعداد سیرچه ها, و عملکرد اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان می دهد که بالاترین و پایین ترین وزن سوخ را به ترتیب در تیمار 125 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله های سوم و اول با وزن 47.5 و 39.8 گرم به دست می آید. وزن و قطر سوخ ها در تاریخ های قطع دیرهنگام تر آبیاری افزایش و تعداد پوسته سیر کاهش می یابد. بالاترین عملکرد در تیمار 125 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله اول به مقدار 10450 کیلو گرم در هکتار به دست آمده است که از نظر آماری, جز در مقایسه با تیمار 75 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله سوم به مقدار 8622 کیلوگرم در هکتار, با دیگر تیمارها تفاوت معنی داری نداشت. بالاترین کارایی مصرف آب مربوط به سطح تامین 75 درصد نیاز آبی و قطع آبیاری مرحله اول به مقدار 9.7 کیلو گرم بر متر مکعب است. بر اساس نتایج حاصل, تامین 75 درصد نیاز آبی و تاریخ قطع آبیاری اول مناسب تشخیص داده شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی، سیدمعین الدین، بیات، فریبا، و نصرتی، علی احسان. (1390). بررسی تغییرات برخی ویژگی های کمی و کارایی مصرف آب توده سیر سفید همدان در زمان های قطع و سطوح مختلف آبیاری. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 12(3)، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/28195/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی سیدمعین الدین، بیات فریبا، نصرتی علی احسان. بررسی تغییرات برخی ویژگی های کمی و کارایی مصرف آب توده سیر سفید همدان در زمان های قطع و سطوح مختلف آبیاری. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1390؛12(3):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/28195/fa

    IEEE: کپی

    سیدمعین الدین رضوانی، فریبا بیات، و علی احسان نصرتی، “بررسی تغییرات برخی ویژگی های کمی و کارایی مصرف آب توده سیر سفید همدان در زمان های قطع و سطوح مختلف آبیاری،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 12، no. 3، pp. 1–14، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28195/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button