مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تدوین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن متناوب شلتوک برنج

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 60

چکیده

 یکی از مراحل مهم در فرایند تولید برنج, مرحله خشک کردن شلتوک است. انتخاب روش صحیح خشک کردن و دقت انجام این کار تاثیر زیادی بر روی کیفیت محصول و میزان ضایعات آن دارد. این امر مهم باعث گردیده تا روش های مختلفی برای خشکاندن محصولات کشاورزی و مخصوصا برنج, پیشنهاد گردد که وجود خشک کن های مختلف, مبین این مطلب است.هر گاه در این دستگاه ها کنترل لازم, بر روی میزان رطوبت نهایی دانه صورت نپذیرد ممکن است رطوبت گیر بیشتر و یا کمتر از حد لازم موجب افزایش ضایعات و کاهش کیفیت شود. عدم کنترل عوامل موثر در فرایند خشک کردن باعث ترک خوردن دانه های برنج در خشک کن می شود که هنگام پوست گیری و سفید کنی در کارخانه شالیکوبی منجر به خرد شدن برنج و پدید آمدن ضایعات کمی و کیفی قابل توجه می گردد. بنابراین کنترل رطوبت محصول مورد فرآوری یکی از عوامل کلیدی در فرآیند خشکاندن است. در این راستا تعیین روابط بین رطوبت محصول, درجه حرارت و رطوبت نسبی هوای خروجی از خشک کن در طول دوره فرآوری دارای اهمیت ویژه است. زیرا بر اساس «پایش» مستمر این متغیرها می توان به تنظیم مناسب خشک کن دست یافت.به منظور تعیین روابط بین عوامل موثر در فرآیند خشکاندن شلتوک به روش متناوب تحقیقاتی انجام شد که نتایج آن در این مقاله ارایه می شود. در این مطالعه ثبت داده های رطوبت دانه, دما و رطوبت نسبی هوای خروجی از دستگاه خشک کن, منجر به تدوین روابط ریاضی حاکم بر عوامل ذکر شده گردیده است.بر اساس تحلیل نتایج به دست آمده, روابط بین رطوبت نسبی و دمای هوای خروجی با زمان هر دو خطی و رابطه بین رطوبت دانه با زمان از نوع درجه دوم بوده است. همچنین روابط رطوبت دانه - دمای هوای خروجی و رطوبت دانه - رطوبت نسبی هوای خروجی, از نوع معادلات درجه دوم می باشند. بدین ترتیب می توان با اندازه گیری دما یا رطوبت نسبی هوای خروجی از خشک کن, رطوبت محصول را در هر زمان تخمین زد بدون این که نیازی به نمونه برداری مکرر از شلتوک مورد فرآوری باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مینایی، سعید، و خوشحال، مهرداد. (1381). تدوین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن متناوب شلتوک برنج. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 3(10)، 47-60. SID. https://sid.ir/paper/28259/fa

    Vancouver: کپی

    مینایی سعید، خوشحال مهرداد. تدوین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن متناوب شلتوک برنج. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1381؛3(10):47-60. Available from: https://sid.ir/paper/28259/fa

    IEEE: کپی

    سعید مینایی، و مهرداد خوشحال، “تدوین روابط بین پارامترهای موثر در فرآیند خشکاندن متناوب شلتوک برنج،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 3، no. 10، pp. 47–60، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28259/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button