مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی در ماشین سفید کن تیغه ای، بر روی میزان شکستگی برنج

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 66

چکیده

 ضایعات تبدیل شالی از معضلات کارخانه های برنج کوبی کشور است. کاربرد غیر علمی ماشین های تبدیل, از جمله سفید کن, از مهمترین عوامل موثر در میزان شکستگی برنج و ایجاد ضایعات کیفی است. هدف از این پژوهش, تعیین اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی به عنوان پارامترهای عملکردی دستگاه سفیدکن تیغه ای بر میزان شکست برنج رقم دانه بلند خزر است. دستگاه سفید کن تیغه ای در کلیه کارخانه های برنج کوبی کشور رواج دارد و برنج دانه بلند خرد در استان های شمالی کشور متداول است. این پژوهش همچنین به منظور بهینه کردن و اصلاح سیستم موجود جهت کاهش ضایعات در مرحله سفیدکنی برنج قهوه ای انجام شده است. در این تحقیق پارامتر دور توپی در شش سطح: 650, 700, 750, 800, 850 و900 دور در دقیقه و سطح مقطع خروجی دستگاه در پنج سطح: 615, 660, 705, 750 و 795 میلیمترمربع در نظر گرفته شد و جمعا30 تیمار به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار آزمایش و میزان شکستگی برنج اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که افزایش دور توپی از 650 تا 900 دور در دقیقه باعث افزایش شکستگی دانه برنج می شود. همچنین مشخص شد که سطح مقطع خروجی مهمترین عامل تاثیرگذار بر شکستگی برنج است و با افزایش آن میزان برنج شکسته شده کاهش پیدا می شود. نتایج حاصل از مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن نشان می دهد که بیشترین درصد شکستگی (35.69 درصد) مربوط به ترکیب دو پارامتر دور با 900 دور در دقیقه و سطح مقطع با 615 میلیمتر مربع و کمترین درصد شکستگی (7.12 درصد) مربوط به ترکیب دو پارامتر دور با 800 دور در دقیقه و سطح مقطع با 705 میلیمتر مربع است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

قوامی، شعبان، برقعی، علی محمد، و طباطبایی فر، سیداحمد. (1384). بررسی اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی در ماشین سفید‌کن تیغه ای, بر روی میزان شکستگی برنج. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 6(22)، 53-66. SID. https://sid.ir/paper/28272/fa

Vancouver: کپی

قوامی شعبان، برقعی علی محمد، طباطبایی فر سیداحمد. بررسی اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی در ماشین سفید‌کن تیغه ای, بر روی میزان شکستگی برنج. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1384؛6(22):53-66. Available from: https://sid.ir/paper/28272/fa

IEEE: کپی

شعبان قوامی، علی محمد برقعی، و سیداحمد طباطبایی فر، “بررسی اثر دور توپی و سطح مقطع خروجی در ماشین سفید‌کن تیغه ای, بر روی میزان شکستگی برنج،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 6، no. 22، pp. 53–66، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28272/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button