مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,361
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل موثر بر ایجاد ترک و خرده برنج در اثر خشک کردن شلتوک طی فرآیند تبدیل

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 112

چکیده

 شلتوک یکی از غلات عمده است و پیش از انبارداری و در ابتدای فرآیند تبدیل نیاز به خشک کردن دارد. بخش مهمی از ضایعات برنج (بروز ترک های اولیه), در مرحله خشک کردن روی می‏دهد. برای بررسی ثاثیر عوامل مختلف بر ضایعات برنج در هنگام خشک کردن, فرآیند خشک کردن در قالب طرح آماری کرت‏های دوبار خرد شده با چهار پارامتر: رقم شلتوک (بینام و کاظمی), دمای هوای خشک کن (در سه سطح 40, 50 و 60 درجه سانتی گراد, رطوبت نهایی شلتوک بر اساس وزن تر (در سه سطح 10,12, و 14 درصد) و ضخامت لایه شلتوک در مخزن خشک کن ( در سه سطح 0-10, 10-20 و 20-30 سانتی متر), اجرا شد تا اثر اصلی و همچنین اثر متقابل پارامترهای مذکور بر میزان ترک ایجاد شده طی خشک کردن و درصد خرده برنج پس از تبدیل بررسی شود. طی این تحقیق مشخص شد که رقم کاظمی نسبت به رقم بینام حساسیت بیشتری به عوامل ایجاد ترک دارد. همچنین میزان برنج خرد شده پس از تبدیل برای رقم کاظمی بیشتر از رقم بینام است. طبق بررسی‏های آماری, دمای 40 درجه سانتی گراد هوای خشک کن, دمای مناسبی برای خشک کردن شلتوک از نظر میزان ترک ایجاد شده در این مرحله و کاهش خرده برنج پس از تبدیل است. رطوبت مناسب شلتوک برای اجرای عملیات تبدیل برای این دو رقم, 14 درصد تشخیص داده شد. با افزایش ضخامت لایه شلتوک درون مخزن خشک کن, میزان ترک و خرده برنج ایجاد شده به طور معنی داری کاهش می‏یابد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مینایی، سعید، روحی، غلامرضا، و علیزاده، محمدرضا. (1384). بررسی عوامل موثر بر ایجاد ترک و خرده برنج در اثر خشک کردن شلتوک طی فرآیند تبدیل. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 6(22)، 97-112. SID. https://sid.ir/paper/28276/fa

    Vancouver: کپی

    مینایی سعید، روحی غلامرضا، علیزاده محمدرضا. بررسی عوامل موثر بر ایجاد ترک و خرده برنج در اثر خشک کردن شلتوک طی فرآیند تبدیل. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1384؛6(22):97-112. Available from: https://sid.ir/paper/28276/fa

    IEEE: کپی

    سعید مینایی، غلامرضا روحی، و محمدرضا علیزاده، “بررسی عوامل موثر بر ایجاد ترک و خرده برنج در اثر خشک کردن شلتوک طی فرآیند تبدیل،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 6، no. 22، pp. 97–112، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28276/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button