مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مراحل مختلف فنولوژیک ذرت متاثر از تراکم و دوره های مختلف تداخل سورگوم با استفاده از شاخص های حرارتی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 71

چکیده

 به منظور مقایسه شاخص های حرارتی در مراحل مختلف فنولوژیک ذرت متاثر از تراکم و دوره های مختلف تداخل سورگوم, آزمایشی در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی دوره های مختلف تداخل سورگوم شامل صفر, 14, 28 و 42 روز بعد از سبزشدن ذرت و در تمام دوره زیستی ذرت با تراکم های سورگوم در 4, 8 و 12 بوته در مترمربع بود. تراکم ذرت 7.8 بوته در متر مربع انتخاب شد. مناسب ترین شاخص های حرارتی از طریق محاسبه همبستگی آن ها در مراحل مختلف فنولوژیک ذرت با عملکرد دانه بدست آمد. نتایج نشان داد که بهترین شاخص حرارتی در منطقه تبریز به منظور بررسی اثرات تراکم و دوره های مختلف تداخل سورگوم بر مراحل فنولوژیک ذرت شاخص کلاسیک بود. این شاخص بیشترین همبستگی را با عملکرد دانه در کلیه مراحل فنولوژیکی ذرت مثل ظهور گل تاجی, ظهور کاکل و رسیدگی فیزیولوژیک داشته است. همچنین چنانکه تاریخ کاشت گیاهان پاییزه بعد از برداشت ذرت یا رسیدگی محصول و یا دوره پرشدن دانه باشد, استفاده از شاخص عمومی حرارت توصیه می شود. در صورتی که گرده افشانی مصنوعی به منظور دوک گیری مصنوعی مورد نظر باشد سه شاخص درجه روز - رشد, واحد حرارت ذرت و شاخص کلاسیک به دلیل نتایج یکسان می توانند مورد استفاده قرار گیرند و اگر هدف تعیین زمان کاکل دهی باشد به کارگیری شاخص های واحد گرمایی ذرت یا کلاسیک مناسبتر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدشریفی، رئوف، جوانشیر، عزیز، شکیبا، محمدرضا، قاسمی گلعذانی، کاظم، محمدی، سیدابوالقاسم، و راعی، یعقوب. (1387). ارزیابی مراحل مختلف فنولوژیک ذرت متاثر از تراکم و دوره های مختلف تداخل سورگوم با استفاده از شاخص های حرارتی. دانش کشاورزی، 18(2)، 59-71. SID. https://sid.ir/paper/28636/fa

    Vancouver: کپی

    سیدشریفی رئوف، جوانشیر عزیز، شکیبا محمدرضا، قاسمی گلعذانی کاظم، محمدی سیدابوالقاسم، راعی یعقوب. ارزیابی مراحل مختلف فنولوژیک ذرت متاثر از تراکم و دوره های مختلف تداخل سورگوم با استفاده از شاخص های حرارتی. دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(2):59-71. Available from: https://sid.ir/paper/28636/fa

    IEEE: کپی

    رئوف سیدشریفی، عزیز جوانشیر، محمدرضا شکیبا، کاظم قاسمی گلعذانی، سیدابوالقاسم محمدی، و یعقوب راعی، “ارزیابی مراحل مختلف فنولوژیک ذرت متاثر از تراکم و دوره های مختلف تداخل سورگوم با استفاده از شاخص های حرارتی،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 2، pp. 59–71، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28636/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button