مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,135
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی منابع مختلف چربی بر عملکرد دو سویه تجاری جوجه گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 117

چکیده

 آزمایشی به منظور ارزیابی منابع مختلف چربی در جیره بر عملکرد و چربی حفره بطنی دو سویه جوجه گوشتی (آرین و راس) طراحی گردید. در این آزمایش 864 قطعه جوجه یک روزه (432 قطعه آرین و 432 قطعه راس) تا روز 21 پرورش داده شدند. این جوجه ها از جیره متداول جوجه های گوشتی تغذیه گردیدند. از روز 21 ام, جوجه های هر سویه به شش گروه 72 تائی تقسیم شدند که هر گروه شامل سه تکرار از پرندگان 24 تائی بود. از 22 تا 42 روزگی جوجه ها با جیره های آزمایشی که حاوی 4 درصد از منابع مختلف چربی یا ترکیبی از آنها بود, تغذیه شدند. منابع چربی عبارت بودند از: پیه گاو, روغن آفتابگردان, چربی طیور, روغن آفتابگردان + پیه گاو, پیه گاو+ چربی طیور و روغن آفتابگردان + چربی طیور. جیره های مورد آزمایش از نظر پروتئین و انرژی متوازن بودند. در طی دوره آزمایش, افزایش وزن, غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذائی هر هفته اندازه گیری و محاسبه گردیده. در پایان دوره آزمایش مقدار چربی حفره بطنی تعیین گردید. منابع مختلف چربی اثر معنی داری بر افزایش وزن زنده و ضریب تبدیل غذایی نداشتند. تنها در هفته اول آزمایش تفاوت معنی داری در خوراک مصرفی (P<0.05) مشاهده شد. چربی حفره بطنی تحت تاثیر جیره های غذائی قرار گرفته بود و اختلاف معنی داری در بین تیمارها مشاهده گردید (P<0.05). بین دو سویه از نظر ضریب تبدیل خوراکی مصرفی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. داده های حاصله از این آزمایش موید آن است که چربی طیور می تواند همچون سایر منابع مختلف چربی در جیره غذائی طیور مورد استفاده قرار گیرد و از طرفی در کم نمودن چربی حفره بطنی نسبت به منابع حاوی اسید چرب اشباع (پیه) مفیدتر میباشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

غلام نژاد، سیامک، طهماسبی، عبدالمنصور، مقدم، غلامعلی، و علیجانی، صادق. (1384). بررسی منابع مختلف چربی بر عملکرد دو سویه تجاری جوجه گوشتی. دانش کشاورزی، 15(2)، 107-117. SID. https://sid.ir/paper/28665/fa

Vancouver: کپی

غلام نژاد سیامک، طهماسبی عبدالمنصور، مقدم غلامعلی، علیجانی صادق. بررسی منابع مختلف چربی بر عملکرد دو سویه تجاری جوجه گوشتی. دانش کشاورزی[Internet]. 1384؛15(2):107-117. Available from: https://sid.ir/paper/28665/fa

IEEE: کپی

سیامک غلام نژاد، عبدالمنصور طهماسبی، غلامعلی مقدم، و صادق علیجانی، “بررسی منابع مختلف چربی بر عملکرد دو سویه تجاری جوجه گوشتی،” دانش کشاورزی، vol. 15، no. 2، pp. 107–117، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28665/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button