مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش سه رقم سیب زمینی به مقادیر متفاوت آب آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 75

چکیده

 در مناطق خشک و نیمه خشک که آب آبیاری برای بخش کشاورزی در حد کفایت نمی باشد هدف اصلی این بخش کسب بیشترین عملکرد و بهره با استفاده از حداقل مقدار آب آبیاری است. در این راستا, برای مطالعه واکنش ارقام سیب زمینی به مقادیر متفاوت آب مصرفی, آزمایشی در سال زراعی 1379 با سه واریته سیب زمینی (آگریا, مورن و کوزیما) و سه سطح آبیاری (400, 600 و 800 میلی متر) به مورد اجرا گذارده شد. از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار استفاده شد. درجه روز رشد برای تجزیه رشد در سطوح متفاوت آبیاری مبنا قرار داده شد و رابطه بین عملکرد و اجزای عملکرد و ویژگیهای دیگر مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که سطوح آبیاری, کلیه صفات مورد بررسی به جز تعداد ساقه در بوته را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین اثر متقابل واریته با آبیاری برای کلیه صفات بجز تعداد ساقه و غده در بوته معنی دار بود. آبیاری به میزان 400 میلی متر, به استثنای درصد غده های کوچکتر از 4 سانتی متر, باعث کاهش ماده خشک قسمت هوائی گیاه, ماده خشک ریشه, ماده خشک غده, تعداد غده در هر گیاه, ارتفاع گیاه, شاخص برداشت, عملکرد, عملکرد غده هایی با قطر بیشتر از 7 سانتی متر و عملکرد غده های تجاری شد. نتایج حاصل از مصرف 600 و 800 میلی متر آب آبیاری مشابه بودند و تفاوت معنی داری در عملکرد کل غده بین آن دو پدیده نیامد. عملکرد غده های تجاری با 600 میلی متر بطور معنی داری بیشتر از دو سطح دیگر آبیاری بود. با در نظر گرفتن همه جوانب به ویژه صرفه جوئی در مصرف آب, برای تولید اقتصادی سیب زمینی در این سه واریته, 600 میلی متر آب آبیاری مناسب تشخیص داده شد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حمزه ای، جواد، رحیم زاده خویی، فرخ، قاسمی گلعذانی، کاظم، و مقدم، محمد. (1384). واکنش سه رقم سیب زمینی به مقادیر متفاوت آب آبیاری. دانش کشاورزی، 15(2)، 65-75. SID. https://sid.ir/paper/28666/fa

Vancouver: کپی

حمزه ای جواد، رحیم زاده خویی فرخ، قاسمی گلعذانی کاظم، مقدم محمد. واکنش سه رقم سیب زمینی به مقادیر متفاوت آب آبیاری. دانش کشاورزی[Internet]. 1384؛15(2):65-75. Available from: https://sid.ir/paper/28666/fa

IEEE: کپی

جواد حمزه ای، فرخ رحیم زاده خویی، کاظم قاسمی گلعذانی، و محمد مقدم، “واکنش سه رقم سیب زمینی به مقادیر متفاوت آب آبیاری،” دانش کشاورزی، vol. 15، no. 2، pp. 65–75، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28666/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button