مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی ماشک و گاودانه به روش in vivo

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 89

چکیده

 این تحقیق به منظور تعیین ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و در نتیجه ارزش دانه گیاهان ماشک و گاودانه در جیره غذایی انجام گردید. ترکیب شیمیایی آنها به روش تجزیه تقریبی تعیین شد. میانگین درصد ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام, الیاف خام, چربی خام, عصاره بدون نیتروژن و خاکستر ماشک به ترتیب برابر 92.32, 87.42, 24.65, 7.76, 2.29, 52.72 و 12.58 درصد و ترکیبات فوق برای گاودانه به ترتیب برابر 93.34, 87.99, 22.97, 9.5,1.34 , 55.18 و 11.01 درصد بودند. ضریب قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و سایر مواد مغذی هر دو نوع دانه به روش in vivo تعیین گردیدند. بدین منظور از چهار راس گوسفند نر بالغ نژاد مهربان, و از کاه به عنوان ماده خشبی جیره استفاده گردید. جیره گوسفندان حاوی 40 درصد کاه و60 درصد ماشک و یا گاودانه بود. گوسفندان تقریبا در حد نگهداری تغذیه شدند. میانگین قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام, الیاف خام و عصاره بدون نیتروژن, برای ماشک به ترتیب برابر 90.02, 94.67, 85.83, 84.47, 79.84 و 97.90 درصد و ضرایب فوق برای گاودانه به ترتیب برابر 80.22, 82.81, 74.66, 52.60, 75.31 و 89.59 درصد بودند. ارزش انرژی زایی ماشک در تمام موارد بطور معنی دار (P<0.05) بیشتر از گاودانه بودند. ارزش انرژی زایی ماشک و گاودانه بر اساس مجموع مواد مغذی قابل هضم, انرژی قابل متابولیسم لورا, انرژی خالص لورا, و واحد علوفه ای بررم تعیین شدند. در مورد ماشک این مقادیر به ترتیب برابر 83 درصد, 2032.93 کیلوکالری بر کیلوگرم ماده خشک, 2032.93 کیلوکالری بر کیلوگرم ماده خشک و 1.14 و برای گاودانه به ترتیب برابر 74 درصد, 2695.60 کیلوکالری بر کیلوگرم ماده خشک, 1695.60 کیلوکالری بر کیلوگرم ماده خشک و 0.94 شد.  

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی، محمدمهدی، عربی، حسنعلی، کیانی، نعمت اله، ساکی، علی اصغر، و کفیل زاده، فرخ. (1381). تعیین ارزش غذایی ماشک و گاودانه به روش in vivo. دانش کشاورزی، 12(3)، 83-89. SID. https://sid.ir/paper/28705/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی محمدمهدی، عربی حسنعلی، کیانی نعمت اله، ساکی علی اصغر، کفیل زاده فرخ. تعیین ارزش غذایی ماشک و گاودانه به روش in vivo. دانش کشاورزی[Internet]. 1381؛12(3):83-89. Available from: https://sid.ir/paper/28705/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی طباطبایی، حسنعلی عربی، نعمت اله کیانی، علی اصغر ساکی، و فرخ کفیل زاده، “تعیین ارزش غذایی ماشک و گاودانه به روش in vivo،” دانش کشاورزی، vol. 12، no. 3، pp. 83–89، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28705/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button